Előző
Következő
|
Wass Albert: Farkasverem (15) |
2015-01-30 17:36:57 |
Az emberfélének két élete van. Az egyikben mindig álmodik, a másikban pedig eltemeti, amit álmodott. Rápolthy Jenő az egyik életét kint éli a hólepte dombokon, a mélycsendű erdőkben, amikor nyulak után jár, vagy rókára les. Ez a szebbik, álmodó élete. Amikor csizmája alatt csikorog az ösvény, arcába ragyog a fák gyémántköntöse és a nagy hallgatás megüli a lelkét: ilyenkor j... |
Wass Albert: Farkasverem (19) |
2015-01-30 17:26:15 |
S jön így az újesztendő, habár a Mezőségen ez nem nevezetes. Nincs is mért nevezetes legyen. Itt nincs különbség semmi, ó- és újesztendő között, minden esztendő egyforma s egyformán ó már akkor is, amikor még új. Úgy csüng a mezőségi embereken, mint az ószerről vásárolt ruha: fényes a térde, fényes a könyöke, a gallérnál zsírfoltos, éppen mint a régi volt. Mindössze az a kü... |
szeretettel |
2012-04-26 12:20:29 |
GOBBY FEHÉR GYULA Szövetséget a te szolgáidnak (Novella) Pósa Lajos és Klicskó Nándor a városi busz vasútállomásra vezető vonalán találkozott. Nemcsak megölelték, meg is csókolták egymást, helyi szokás szerint. Nyolc éve találkoztak utoljára. Nyolc éve tartották meg a tízéves érettségi találkozót, akko... |
x |
2011-03-19 18:34:41 |
Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Tejes italok Szokatlan párosítások, különös ízek. Nemcsak felfrissülsz tőlük, de meglátod, jól is laksz velük. Nincs időd ebédet főzni? Készíts magadnak frissítő italokat receptjeinkből, és újult erővel láthatsz neki a munkának. A gyümölcsből tejjel készített italok rengeteg energiát rejtenek, egészségesek, és sok bennük... |
x |
2011-03-19 16:34:39 |
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... Biryani másképp Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, ½ kk őrölt kardamommag, 1 db fahéj... |
Óévbúcsúztató hidegtál |
2007-10-15 12:48:30 |
Hozzávalók: (6 SZEMÉLYRE) a félangolos hátszínhez: 75-80 dkg csont nélküli hátszín 1 nagy evőkanál mustár fél mokkáskanál őrölt bors . 10 dkg füstölt szalonna, só a sütéshez és pácoláshoz: olaj a vitaminos sonkabatyuhoz: 1 nagyobb szál sárgarépa 1-1 darabka zeller kígyóuborka, póréhagyma 6-8 cső konzerv minikukorica (de a morzsolt fagyasztott is jó) 10 dkg konzervgomba (szele... |
Előző
Következő
|
|