Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4464509 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 7296
Előző Következő
Kefires lángos 2021-07-02 08:38:18
Hozzávalók: 1 kg liszt 3 tojás 3 kispoharas kefir 5 dkg élesztő 1 csipet cukor 1 dl tej 1 kk. só olaj (a lekenéshez) A sütéshez: olaj Elkészítési idő: 30 perc Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben csipet cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. A lis...
Bögrés mézeskalács 2021-06-27 15:21:30
Hozzávalók / 12 adag 8 bögre finomliszt 1.5 bögre porcukor 3 teáskanál szódabikarbóna 2.5 dl méz 30 dkg vaj 3 db tojás 3 teáskanál őrölt fahéj 2 teáskanál őrölt szegfűszeg Elkészítés- Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd h...
Tejfölös pogácsa 2021-06-23 21:55:18
Hozzávalók: 50-60 dkg liszt (minőségtől függően) 20 dkg margarin 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája 1 teáskanál só csipet cukor 1 dl meleg tej 1,5 dl tejföl 2,5 dkg élesztő A hajtogatáshoz: 5 dkg olvasztott margarin A tetejére: 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kömény reszelt sajt Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfu...
Túrórudi szelet, le is fényképeztem, annyira szép lett 2021-04-09 14:39:33
Sokunknak bevált, és viszonylag gyors az elkészítése. Hozzávalók: 8 dkg vaj 2 db tojás 15 dkg cukor 25 dkg finomliszt 1 kávéskanál szalalkáli A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 25 dkg margarin 25 dkg cukor 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve) 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 12 dkg porcukor 6 ek forró víz 3 dkg vaj 3 dkg cukrozatlan kakaópor Elkészít...
Kefíres lángos 2021-01-12 13:06:13
50 dk liszt 7 g szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss 2,7-3 dl kefir (nálam kaukázusi) 1 dl tej 1 kiskanál só 1 evőkanál olaj olaj a sütéshez A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, lágy, táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, további tej hozzáadásával lazíthatunk a tésztán. A szárított élesztő külön futtatást nem...
Kolbásszal töltött 2020-12-31 07:41:20
Kolbásszal töltött egybesült vagdalt, pulyka húsból, libazsírban sütve. 1/2 kg darált pulykahús 1 tojás Pici főtt rizs, Só, bors paprika, kömény 1 fej hagyma Fokhagyma Libazsír Kolbász Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, bele töltjük a kolbászt, formára igazítjuk és tálba téve megsütjük, tetejére szalonna darabokat lehet tenni. ...
Sós omlós aprósütemény/zsírral/ 2020-12-13 15:53:07
Sós omlós aprósütemény/zsírral/ _______________________________________ 40 dkg liszt 15 dkg zsír 2 tojás sárga 2 kávéskanál só annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta 1 tojás tetejére Elkészítés: ________________________________________ A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a hozzávalók...
Grízes-mézes 2020-12-07 14:52:32
Hozzávalók A tésztához 50 dkg finomliszt 15 dkg porcukor 6 dkg vaj (puha) 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 db tojás 4 ek tejföl 2 ek méz A krémhez 25 dkg porcukor 20 dkg vaj 6 dl tej 5 evőkanál búzadara 5 ek lekvár/ dzsem (ízlés szerinti mennyiségű és ízű) 10 dkg tortabevonó (a csokimázhoz) Elkészítés A tésztához Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, m...
Karácsonyi kaszinótojás 2020-12-07 11:09:11
Hozzávalók majonézes saláta alaphoz 3 közepes db burgonya 1 nagy db alma (jonatán) 1 dl tejföl 3 ek majonéz 1 teáskanál mustár 2 késhegynyi só 3 késhegynyi fekete bors 4 késhegynyi cukor (vagy ízlés szerint) 1 kis db lila hagyma kaszinótojáshoz 4 db főtt tojás 3 közepes db burgonya 1 ek majonéz 1 teáskanál mustár só ízlés szerint 2 csipet bors 0.5 ek tejfö...
Rumos zserbógolyó 2020-12-07 10:47:07
Hozzávalók A golyókhoz 20 dkg aszalt sárgabarack 20 dkg dió 2 ek rum 10 ml rumaroma 1 csomag vaníliás cukor 3 ek sárgabaracklekvár 1 ek porcukor (ízlés szerint) A bevonáshoz 15 dkg tortabevonó 2 ek napraforgó olaj Elkészítés A golyókhoz A barackot késes robotgéppel felaprítjuk, majd leöntjük a kicsit megmelegített rummal és aromával, puhulni hagyjuk. E...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2021 TVN.HU Kft.