Brokkolis rakott tészta |
2017-06-02 23:55:04 |
Brokkolis rakott tészta Hozzávalók 1 fej brokkoli (50 dkg) 50 dkg csirkemell 25 dkg durum tészta (orsós) 1 nagy pohár tejföl (45 dkg) 20 dkg reszelt sajt (füstölt karaván, mozzarella, parmezán) 2 ek olívaolaj 2 diónyi vaj só bors őrölt csili kurkuma 1 dl édes Tokaji Szamorodni 2 ek zsemlemorzsa 1 db tojá... |
Istenem, csillagokat iszom! - ezzel a mondattal kezdődött a |
2016-12-24 23:58:55 |
"Istenem, csillagokat iszom!" - ezzel a mondattal kezdődött a pezsgő története! Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti. Hol gyönyözött e... |
Húsvéti recept gyűjtemény |
2016-08-02 09:54:10 |
Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés sz... |
Tallóztam |
2015-10-28 07:23:59 |
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják ! A borivás tízparancsolata 1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél! 2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz. 3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak csengését! 4. A bort, ha gyakran... |
A borivás tízparancsolata |
2015-10-26 18:01:02 |
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják ! A borivás tízparancsolata 1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél! 2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz. 3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak csengését! 4. A bort, ha gy... |
Karácsonyra |
2015-10-14 11:03:16 |
Csirkemell őzgerincformában sütve Hozzávalók : 80dkg.csirkemell,20dkg.bacon, 15dkg.reszelt sajt,ízlés szerint só,bors,petrezselyem,4evőkanál tejföl,3evőkanál liszt,2db.tojás. Leírás : 3evőkanál tejfölt a tojásokkal,liszttel,sóval,borssal,petrezselyemmel,10dkg.reszelt sajttal masszává keverjük.A húst csíkokra vágjuk és a masszához adjuk.Kivajazzuk az őzgerincformát és baconna... |
Karácsonyra |
2015-10-14 11:00:58 |
Csirkemell őzgerincformában sütve Hozzávalók : 80dkg.csirkemell,20dkg.bacon, 15dkg.reszelt sajt,ízlés szerint só,bors,petrezselyem,4evőkanál tejföl,3evőkanál liszt,2db.tojás. Leírás : 3evőkanál tejfölt a tojásokkal,liszttel,sóval,borssal,petrezselyemmel,10dkg.reszelt sajttal masszává keverjük.A húst csíkokra vágjuk és a masszához adjuk.Kivajazzuk az őzgerincformát és baconna... |
Mazsolás rizs gőzölt aprórépával és zellerchipsszel |
2014-11-22 22:14:11 |
Mazsolás rizs gőzölt aprórépával és zellerchipsszel Hozzávalók 4 személyre: A mazsolás rizshez: 16 dkg rizs 2 dkg vöröshagyma fél csokor zöldpetrezselyem 4 dkg mazsola 12 db mini répa 20 dkg zellergumó 1 citrom 1 dl tokaji szamorodni édes 3 dkg vaj 3 dl olaj (a sütéshez) Elkészítés: A rizst kiválogatjuk, megmossu... |
Libalakoma |
2014-11-13 16:09:06 |
Libalakoma Márton-napi B. Szabó Lívia A Márton-napi vigadalom egyik fő alkotója a libahús. Ha hűek szeretnénk lenni a hagyományokhoz, akkor az ünnepi ételt november 11-én 11 óra 11 perckor tálaljuk fel, mellé pedig újbort töltsünk a poharakba. A hiedelem szerint így jövőre egészségesek leszünk, és bőven lesz termés a mezőkön. Libaleves gazdagon, maceszgombóccal Hozzáva... |
|