Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533517 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 17
Előző Következő
Diabétesz problémák-interjú Soltész Erzsébet, dietetikussal 2021-03-30 19:26:09
A cukorbetegség kockázata csökkenthető, ám ehhez változtatnunk kell az étrendünkön és az életmódunkon is - hívja fel a figyelmet Soltész Erzsébet dietetikus, A rost jó! című rosttudatos táplálkozásról szóló könyv társszerzőjével. Cikkünkben több tévhitről is szó lesz az édesítőszerekkel, a light termékekkel kapcsolatban, valamint arról, hogyan szoktathatjuk le magunkat a túl...
Az örök fittség titka 2015-09-07 13:46:40
Több fehérjét, kevesebb zsírt! A kor előrehaladtával a szervezet egyre több fehérjét igényel. Az újabb ajánlások szerint a napi szükséges fehérjebevitel férfiaknak és nőknek egyaránt körülbelül 1,0-1,25 g/testsúlykilogramm naponta. A fokozódó fehérjeigényre zsírszegény táplálkozás legyen a válasz. Fogyassz sovány húsokat és felvágottakat, zsírszegény tejet és tejtermékeket. A...
Az ezerarcú kínai konyha 2015-07-13 22:34:05
Az ezerarcú kínai konyha A kínai konyha megismerése nem kis feladat. A hatalmas területű ország több ezer éves hagyományainak, történetének és kiterjedéséből adódó eltéréseknek már csak a felsorolása is sok időt és energiát igényel, de nagyon izgalmas! A kínai konyha történetének kezdete nagyjából az i.e. 8000-re tehető. Hunan tartományban ekkortájt indult meg ugyanis a...
Extrém fagylalt-költemények 2015-05-07 23:58:55
Extrém fagylalt-költemények Az utóbbi években a fagylaltok világában érdekes változások mentek végbe. A cukrászok és a kísérletező kedvű háziasszonyok különféle ízesítésekkel, fűszerezésekkel és extra párosításokkal bővíttették az eddig is széles spektrumon mozgó kínálatot. Az olasz kézműves fagylaltok megjelenését követően az adott ízvilágú fagylaltba való gyümölcsdarab...
Máglyarakás – három gyümölccsel 2015-04-13 22:00:16
Máglyarakás - három gyümölccsel A máglyarakás a legegyszerűbb desszertek egyike. Szikkadt péksütemény, alma és tojás mindig van otthon, előkészítése pedig néhány perc. De érdemes egy kis kreativitást is bevetni! A legegyszerűbb ételek a legjobbak, és ezekkel lehet a leglátványosabban játszani, kísérletezni. A szokásos alma helyett most körte került az édes kalácság...
Tojásos nokedli, a tavasz étele 2015-03-04 20:09:35
Tojásos nokedli, a tavasz étele A tojásos nokedli - vagy éttermi kínálatban tojásos galuska - nemzeti ételünknek számít. Elmaradhatatlan kísérője a tavasz első friss zöldsége, a fejes saláta. A tojás és a tojással készült ételek hagyományosan kötődnek a tavaszhoz, a megújuláshoz, az újjászületéshez. Aligha akad még egy olyan fogás, amely annyira kifejezné ezt az évszako...
Az ezerarcú kínai konyha 2014-09-04 23:06:15
Az ezerarcú kínai konyha A kínai konyha megismerése nem kis feladat. A hatalmas területű ország több ezer éves hagyományainak, történetének és kiterjedéséből adódó eltéréseknek már csak a felsorolása is sok időt és energiát igényel, de nagyon izgalmas! A kínai konyha történetének kezdete nagyjából az i.e. 8000-re tehető. Hunan tartományban ekkortájt indult meg ugyanis a...
A folsavról... 2014-04-17 21:06:53
Mire jó a folsav? Várandóssággal kapcsolatban hallunk róla a legtöbbet, pedig folsavra mindenkinek, mindenkor szüksége van. Lássuk, miért és hogyan juthatunk hozzá! A természetes alapanyagokban, élelmiszerekben megtalálható foláthatású vegyületeket folátnak, a mester...
Szuperötletek az erős csontokért 2013-05-31 12:05:56
Ha fantáziadúsan variálod a magas vitamintartalmú és főleg kalciumban gazdag konyhai alapanyagokat, megelőzheted a csontritkulást! Kalciumra szükségünk van a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, az idegrendszer normális működéséhez, a normál véralvadáshoz és izomműködéshez. A kalcium hozzájárul a normál sejtműködés fenntartásához is. A D-vitamin részt vesz a ka...
6 érv a zöldfűszerek fogyasztása mellett 2013-05-25 23:42:41
6 érv a zöldfűszerek fogyasztása mellett Ízesítik, díszítik, vitalizálják ételeinket Nyáron végre tobzódhatunk a friss alapanyagokban, fűszereket szárított formában ilyenkor vétek használni. Mártások, pestók, zöldség- és halételek, saláták elmaradhatatlan alkotórészei, sőt még gyümölcsleveket és turmixokat is feldobhatunk velük! Nem is olyan régen, ha fűszerről volt szó,...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.