A kuszkusz - receptek |
2016-08-04 10:52:05 |
K'seksoo, kuszkusz couscous Az észak-afrikai országok tradicionális eledelének az alapja az acélos durumbúza darája. Algéria, Marokkó és Tunézia számtalan variációjú nemzeti eledelét eredetileg kézzel eszik. E nagyszerű egytálétel alapjai közösek, még ha vannak is eltérések a többi hozzávaló tekintetében: a durumdara és az alapleves (ami lehet zöldségleves, húsleves, halalaplé,... |
Sütőtökös nyalánkságok |
2014-10-16 09:07:36 |
Nyakunkon a tökszezon, ha valaki a sült tökön kívül újabb recepteket szeretne megismerni, olvasson tovább! Az utcákat járva mostanság bármerre nézünk, a narancssárga színéről már messziről árulkodó, különböző méretű és formájú tökökbe ütközünk. Egy lépést se tovább, kapjunk hónunk alá egy ígéretes példányt, mert izgalmas receptek sora következik: édes, sós, ropogtatni való és mi... |
Mexikói fűszeres leves tortillával |
2014-03-31 23:55:34 |
Hozzávalók: napraforgó Vénusz olaj 8 gerezd fokhagyma zúzva, préselve 1 közepes hagyma 1 doboz paradicsompüré 1 evőkanál római kömény 1 evőkanál őrölt koriander 1/2 kávéskanál őrölt chili 1 babérlevél 1 liter sűrű csirke alaplé só bors cayenne bors A betéthez ízlés szerint: 20 dkg főtt csirkemell, aprítva... |
Májgombóc leves recept |
2012-03-09 14:08:31 |
Hozzávalók: 1 db zsemle 1 fej hagyma 15 dkg csirkemáj 1 db tojás 4 ek zsemlemorzsa 2.5 l alapleves 15 g tészta 1 csipet só 1 csipet bors Elkészítés: A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A májat leaprítom gépben, majd hozzáteszem a zsemléket, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Kis gombócokat gyúrunk a masszából. Az alaplevet felforralom, m... |
Céklás csemegék......... |
2011-10-27 19:53:36 |
Különleges céklás csemegék Kaldeneker György szakács segítségével hamisítatlan őszi falatokat csempészhet a családi menübe. Céklás heringsaláta Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering, 3 ek. majonéz, 2 ek. natúr joghurt, 1 tk. mustár, 1 főtt cé... |
Brokkolis pulykamell recept |
2011-10-23 16:57:06 |
Hozzávalók: 1 db brokkoli 1 mk só 1 kh bors 2 dl tejszín 60 dkg pulykamellfilé 5 dkg liszt 3 dl alapleves 1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük. A pulykamellet csíkokra vágjuk és vajon megpirítjuk, majd fűszerezzük. Közben, párolóedényben megpároljuk a brokkolit és rárakjuk a pulykacsíkokra. Liszttel megszórjuk és felengedjü... |
Fehérboros sajtkrémleves recept |
2011-10-05 16:59:11 |
Hozzávalók: 2 rúd sajtkrém 1 dl fehérbor 2 gombóc áttört fokhagyma 2 ek étolaj 8 dl alapleves 1 csipet őrölt bors 1 csipet szerecsendió 5 dkg sajt 2 szelet kenyér Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Lábasba tesszük, rákanalazzuk az olajat, és kicsit megfuttatjuk. Ha már érződik az illata, akkor felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a hú... |
Pikáns, fejtős bableves recept |
2011-07-05 19:34:13 |
Hozzávalók: 45 dkg bab 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér 1 db zellergumó 1 fej hagyma 2 db babérlevél 1 l alapleves 1 dl tejföl 1 ízlés szerint cukor 2 ek étolaj Elkészítés: A hagymát nagyon apróra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a babot és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint a kicsi kockákra darabolt zellert. Hozzáteszem a b... |
Tejszínes tészta recept |
2011-03-16 11:10:24 |
Hozzávalók: 2 dl tejszín 1 csipet só 10 dkg vaj 8 dkg átszitált liszt 1 fej áttört fokhagyma 1 marék finomra vágott zöldpetrezselyem 3 dl alapleves (kockából) 1 csomag 4 tojásos tészta Elkészítés: A vajat olvasszuk fel és szórjuk rá, a finomra vágott petrezselymet és fokhagymát. Szórjuk meg liszttel és engedjük fel alaplével. Közben, a tésztát sós vízben főzzük ki. A... |
Sárgaborsó főzelék |
2010-10-09 13:23:26 |
rántás nélkül készül, azaz lisztmentes - így lisztérzékenyek és diétázók számára is megfelel. Hozzávalók 25 dkg feles zöld vagy sárgaborsó 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1-2 sárgarépa 1 babér level 1L alapleves Elkészítés 1. Előző nap áztassuk be a borsót. 2. Szűrjük le... |
|