Karamellizált alma tart |
2017-11-04 23:49:34 |
Karamellizált alma tart Hozzávalók 3 ek vaj 3 ek barna cukor 1 csomag leveles tészta 5 db alma 1 tk tengeri só Elkészítés Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megkenjük köralakban olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukor felével. A leveles tésztát kitekerjük, és egy tortaforma vagy serpenyő segítségével kerek formára vágj... |
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe |
2016-07-04 21:34:17 |
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe zárva A nyári befőzés hagyománya lassacskán újraéled, jó dolog üvegbe zárni a friss gyümölcs aromáit, akár fűszerekkel kombinálva. Reggelire, uzsonnára, palacsintába, sütihez jó lesz nagyon! Milyen rubinszín gyümölcsökkel vár a piac? Itt-ott még kapható eper, közben megjelent a málna, a cseresznye, a meggy, a... |
fűszeres-almás szelet |
2016-01-05 15:26:11 |
Hozzávalók 24 szelethez: 800 g savanykás alma 3-4 ek. citromlé 250 g finomliszt 100 g étkezési keményítő 1 kk. (5 g) sütőpor 250 g lágy vaj/margarin 200 g porcukor 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor só 4 tojás 2 kk. mézeskalácsfűszer... |
Italkülönlegesség karácsonyra: sült alma krémlikőr |
2015-12-05 09:25:58 |
Ajándékba, vendégvárónak, vagy csak magunk és családtagjaink örömére egy igazi italkülönlegesség: süt alma krémlikőr. Aki karácsonyra szeretné elkészíteni, mostanság érdemes nekilátnia, mert 2-3 hétbe telik, míg az ízek jól összeérnek. Hozzávalók 7-8 közepes méretű, meghámozott, kimagozott, cikkekre vágott alma 10-12 ek barnacukor 1 egész fahéj darabokra apró törve... |
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek |
2014-11-13 12:18:50 |
Alma Már a történelem előtti korok óta - mikor még csak különféle vadalma fajták voltak - eszik az ember. Első csodálói és tudatos nemesítői a rómaiak voltak. A Kr. e. első századra legalább tucatnyi változata termett a Római Birodalom térségeiben. Az egyik leghíresebb almatermesztő angol kertész volt. Angliából zarándok atyák vitték az Újvilágba. Ott a gyümölcs olyan népszerű... |
Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé |
2014-07-08 23:00:27 |
Gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé Hozzávalók: 4 dl víz 40 dkg cukor (vagy cukor és méz vegyesen) 3-4 db alma 2 db citrom 1 rúd fahéj rúd 6-8 db szegfűszeg 1-2 közepes ág rozmaring (friss hajtás) 1 evőkanál almaecet 2-3 ág citromfű Elkészítés: A vízhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és gerezde... |
Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és mazsolás rizzsel |
2013-11-23 23:13:28 |
Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és mazsolás rizzsel Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb 30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (szilva, barack, áfonya, eper,meggy, stb.) 1 dl sör 1 evőkanál méz só bors majoranna Vénusz olaj 1 pohár rizs 2 marék mazsola Elkészítés: A csirkecombot megtisztítom, megmosom, szárazra törlöm. Egy kis edényben összekeverek 0,5 dl olajat sóval,... |
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS |
2012-03-26 22:21:48 |
Boros kacsasült Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 3 dl fehér bor, 1 evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 5 dl húsleves (leveskockából is készülhet), 14 dkg vaj vagy étolaj. A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével meglocsolva, puhára pároljuk. A felszeletelt... |
Ízőrzők – Tiszakécske |
2011-12-04 19:58:17 |
Ízőrzők - Tiszakécske - receptek Csirkehalászlé Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6 fej vöröshagyma, 3 dl étolaj, 3 teáskanál só, 3 db paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 kg krumpli, 1 csípős paprika, fél liter tejföl, 2 evőkanál liszt. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt. A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vá... |
Almas turos szelet |
2011-11-27 18:29:08 |
Almas turos szelet 2011-11-24 23:10 http://fozocske.network.hu/kepek/marcsi_sutemenyei_es_etelei/almas_turos_szeletek Almás túrós szeletek A tészta hozzávalói 30deka liszt 15deka margarin 10deka porcukor csipet só 1tojás sárgája fél csg sütőpor A tészta hozzávalóit öss... |
|