Előző
Következő
|
Minden napra, gyógyulásra, alma |
2024-03-02 22:00:31 |
A bölcs és mindenre közmondásokat faragó rómaiaktól maradt ránk az ,,Ab ovo usque ad mala" szállóigévé lett mondás nem csak jelképez valamit, hanem szó szerint is értendő (tojástól az almáig, elejétől a végéig). A római étkezés tényleg a tojással kezdődött és gyüm... |
A sütőtök jótékény hatásai |
2024-01-17 19:26:51 |
Sokan eszik a sütőtököt és nem is tudják mit művel a szervezettel! Egy olyan őszi csemegét tárunk a kedves olvasó elé, ami nemcsak nagyon finom, nagyon egészséges, kisimítja a ráncokat, lassítja az öregedést, és serkenti az agyműködést, de a depressziót, levertséget is ha... |
Az egészséges máj az éles látás titka. |
2023-12-19 21:44:06 |
Az egészséges máj az éles látás titka. A kínai filozófia és orvoslás már évezredek óta ismeri az összefüggést az elfogyasztott táplálékok, emésztőrendszerünk és a látás minősége között. A szem a teljes szervezet egészségi állapotáról árulkodik, a legszorosabb kapcsolatban mégis a májjal van. Szemünk a máj kapuja, a külvilággal való kapcsolat. A máj energetikai állapota, egészséges... |
Az alma fitté varázsol |
2023-01-24 10:19:07 |
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, többféleképpen is fogyaszthatjuk. Fogyókúrához is kiváló, amellett egészséges, salaktalanít és fitté varázsol. 1. nap Ebéd: Burgonyakrémleves (382 kcal) Meghámozunk 35 dkg burgonyát, 10 dkg zellert, felaprítjuk. Két almát is összevagdalunk, és mindezeket megpirítjuk 1 tk olajon. Felöntjük 5 dl zöldséglevessel, és tizenöt percig... |
Epekő – megelőzés, természetes kezelés |
2023-01-15 19:46:22 |
Hogyan előzhető meg az epekő, illetve hogyan kezelhető természetes módon, ha már kialakult? Mi az epekő? Az epekő a legtöbb esetben tulajdonképpen egy megkeménykedett koleszterincsomó, ami a máj által elválasztott epét tároló epehólyagban és az epevezetékekben képződhet. Mérete rendkívül sokféle, az egészen apró, homokszemnyitől a galambtojás méretig változhat. A megfigyelé... |
Rostos almalé télire |
2010-07-01 15:29:31 |
hozzávalók 4 főre * 2,5 kg alma (tisztítva) * 1 doboz citrompótló (26g) * 80 dkg cukor * szalicil elkészítés 1. Az almát tisztítás után (elég csak a magházát eltávolítani, hámozni nem szükséges) 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót is. 2. Ha megpuhult, par... |
Rostos almalé télire |
2010-05-29 22:11:40 |
* 2,5 kg alma (tisztítva) * 1 doboz citrompótló (26g) * 80 dkg cukor * szalicil elkészítés 1. Az almát tisztítás után (elég csak a magházát eltávolítani, hámozni nem szükséges) 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót is. 2. Ha megpuhult, paradicsompasszírozón... |
Előző
Következő
|
|