Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4412850 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 88
Előző Következő
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül 2018-12-03 20:25:35
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre,...
Almahab 2018-04-23 16:33:36
Hozzávalók: 4 db alma, 5 dkg. cukor, 1,5 dkg. margarin, reszelt citromhéj, 2 ek. citromlé, 1 tojás fehérje. Elkészítése: Az almát megpucoltam és lereszeltem. A margarint meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva elkevertem és hagytam hogy az alma leve elpárologjon. Levettem a tűzhelyről...
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl 2016-07-04 21:42:57
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl Gyorsan elillannak a nyár csodái, érdemes belőlük a későbbi időre is eltenni. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban. A szezon kezdődik az eperrel, cseresznyével, meggyel, majd jön a sláger: a sárgabarack, a málna, majd a szilva. A té...
Valódi császármorzsa Tiroli 2015-06-25 09:45:07
Hozzávalók (egy főre) 125 ml tej 60g liszt 40g tojássárga 60g tojásfehérje [ez nagyjából két közepes tojást jelent] 10g kristálycukor 20g mazsola rum (ízlés szerint) 5g vaníliás cukor (vagy még inkább valódi vanília) mazsola Cukor a karamellizáláshoz Porcukor tálaláshoz Valamilyen lekvá...
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl 2015-06-18 23:59:40
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl Gyorsan elillannak a nyár csodái, érdemes belőlük a későbbi időre is eltenni. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban. A szezon kezdődik az eperrel, cseresznyével, meggyel, majd jön a sláger: a sárgabarack, a málna, majd a szilva. A té...
Séf praktikák - 2 2015-04-16 14:33:18
Lekvár, és szörp készítése mézzel Akár hogy is vesszük, valamilyen édesítőre szükség van ahhoz, hogy tartósíthassuk a gyümölcsöket lekvár formájában. Talán kevesen tudják, de a cukor helyett élő (vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben gazdag) aromás mézzel is lehet lekvárokat tartósítani. A mézből átlagosan kevesebbet teszünk a lekvárokhoz. Nem csak azért, mert drá...
Sült kecskesajt almapástétommal és karamellizált tökmaggal 2014-12-19 21:13:51
Sült kecskesajt almapástétommal és karamellizált tökmaggal Hozzávalók: fejenként 10 dkg kecskesajt 5 dkg kevés zsemlemorzsa 1 evőkanál olívaolaj Az almapástétomhoz: 50 dkg savanyú alma citromlé 1 dl fehérbor 8 dkg cukor 1 teáskanál chilipehely A karamellizált tökmaghoz: 2 marék tökmag 7 dkg cukor 4 korong f...
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl 2014-08-20 22:29:53
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl Gyorsan elillannak a nyár csodái, érdemes belőlük a későbbi időre is eltenni. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban. A szezon kezdődik az eperrel, cseresznyével, meggyel, majd jön a sláger: a sárgabarack, a málna, majd a szilva. A té...
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl 2014-07-11 23:22:53
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl Gyorsan elillannak a nyár csodái, érdemes belőlük a későbbi időre is eltenni. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban. A szezon kezdődik az eperrel, cseresznyével, meggyel, majd jön a sláger: a sárgabarack, a málna, majd a szilva. A té...
Almafelfújt 2013-11-17 17:10:23
Hozzávalók 4 személyre: 3 alma, 3 tojás fehérje, 3 evőkanál keményítő, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál fahéj; a formákhoz: 3 dkg vaj, 2 evőkanál cukor; a tálaláshoz: 2 teáskanál porcukor Elkészítése: Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a cukor felét és kevés vizet majd megpároljuk. Megszórjuk a fahéjjal, villával összetörjük és hűlni hagyjuk. A keményítőt elkever...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2020 TVN.HU Kft.