x |
2014-05-28 22:33:50 |
- Még 4000 karaktert írhatsz Mégse Szólj hozzá! . Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Szia! Nem sokat kell tanulnod, mert nagyon ügyes vagy! Épp most nézegettem a 64. száűmú receptet,szerintem ez is gyorsan kész. Rád gondolotam, aki regeltől estig dologozik, biztos kipróbálod, finom lehet:) :) Puszika! #119 2010. augusztus 20. 13:54... |
x |
2014-05-20 01:06:17 |
- Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ... Tormás hús Hozzávalók: 80 dkg. sertéslapocka 15-15 dkg. karotta, sárgarépa, fehérrépa, zeller 1 szál póréhagyma só, bors, kömény, kakukkfű 1 fej hagyma 1 babérlevél fél szál torma 3 ek. ecet Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a... |
13 céklás recept az egészségért! |
2013-06-10 12:28:55 |
1 Cékla-répa-alma saláta Nagy lyukú reszelőn reszelj le 1 nyers céklát, 1 répát és 1 almát, kissé sózd meg. A dresszing: 2-3 evőkanál tejfölben elkevert 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 kávéskanál reszelt torma és 2-3 gerezd zúzott fokhagyma. -Díszítheted friss petrezselyemlevelekkel. Nagyon egészséges étel. 2 Céklasaláta kefirrel és almával 60 dkg főtt, hámozott cé... |
Csabai krokett |
2010-10-20 06:15:15 |
Csabai krokett .............. Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz. Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fo... |
Csirkemájas burgonyapogácsa |
2010-10-20 06:03:18 |
Csirkemájas burgonyapogácsa ........................... Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütőpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés zsemlemorzsa. Elkészítése: A bu... |
Káposztás galuska |
2010-10-20 05:33:47 |
Káposztás galuska ................. Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 3-4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál csombor. Elkészítése: A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszelj... |
Csirkemájas, gombás spagetti |
2010-08-19 12:46:12 |
Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só Elkészítés: A spagettit megfőzöm. Közben elkészítem a csirkemájas-gombás ragut: kevés, forrásban lévő vízbe dobom a szétszedett m... |
A patisszon |
2010-01-15 19:53:07 |
Gyermekkorom meghatározó zöldsége a patisszon. Nyár alkalmával degeszre ettük magunkat a rántott patisszonnal, melynek íncsiklandozó ízével nem tudtunk betelni. Bár a patisszon vitamin- és ásványianyag-tartalma elhanyagolható, ennek ellenére az egészséges táplálkozásnak az elmaradhatatlan része. A patisszon vagy más néven csillagtök a tökfélék családjába tartozik. Társaitól (... |
B.Lacibacsi receptjei |
2009-01-26 22:21:08 |
KOLBÁSZ KUKORICAKÁSÁVAL RAKVA Hozzávalók (4 személyre) ½ kg kukorica kása, húsleves kocka, Vegeta, 40 dkg kolbász (házi, vagy lecsókolbász) ½ l fokhagyma szósz, sajt Elkészítés: A kukoricakását húsleves kockával, Vegetával puhára főzzük. A kolbászt karikára vágva puhára pároljuk. Csinálunk ½ l fokhagyma szószt szokás szerint. Kizsírozott tepsibe tessz... |
Pikáns zellerleves |
2007-11-16 22:23:10 |
Hozzávalók: 4 személyre 1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanálnyi margarin, 1-1 evőkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint. Elkészítés: A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra me... |
|