Bármilyen színű is, nagyon egészséges: lencse |
2024-04-16 19:07:23 |
A lencse a hüvelyesek családjába tartozik, többféle méretben és színben is elérhető. Akármelyiket is választjuk, mindenképpen jól döntünk, ha a lencsét is beillesztjük a mindennapjainkba, hiszen olyan sok értékes és hasznos tápanyagot tartalmaz, amely nagyon pozitívan hat az... |
A hagyma antibakteriális hatása elűzi a betegségeket |
2024-04-14 20:20:15 |
A hagymapucolást nem mindenki kedveli, és az ízét is sokan nem szeretik, azonban nemhiába fogyasztották régen is az emberek. Nemcsak az íze miatt preferálták elsősorban, hanem a hagyományos gyógyászat egyik legjobb gyógynövényének is tartották. Mutatjuk is a hagyma előnyeit é... |
Az ókori görögök sebkezelésre és parfümként is használták |
2024-04-11 21:59:40 |
Az ókori görögök sebkezelésre és parfümként is használták - sáfrány A világon az egyik legdrágább fűszer nem más, mint a sáfrány. A fűszer egyáltalán nem tartalmaz koleszterint, ellenben káliumban bővelkedik. A munkaigényes betakarítási folyamata miatt a sáfrány é... |
A tápanyagokban gazdag moringa |
2024-04-05 23:10:31 |
A moringa őshazája Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában található. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Gazdag forrása az A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitaminnak, illetve bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is. A moringa levelei 18 féle aminosavat tartalmaznak, amelyek a fehérjék építőkövei, ezek... |
Testünk méregtelenítése kardamommal |
2024-04-03 21:55:37 |
Testünk méregtelenítése kardamommal / turmixital gránátalmával, naranccsal és kardamommal Indiában sokféle fűszernövényt használnak az emberek. Az egyik leggyakrabban használt fűszer a kurkuma, a másik pedig a kardamom. A kardamon legfőképpen A- és C-vitaminban, illetve vasban, magnéziumban, mangánban, rézben, káliumban, kalciumban, cinkben és foszforban bővelkedik. Mire is jó... |
Gyulladáscsökkentő étrend egyszerűen és hatékonyan |
2024-04-02 23:04:06 |
Az utóbbi évtizedekben nagyon megváltoztak az emberek étkezési szokásai. Sok és egyre több feldolgozott élelmiszer kerül a családok asztalára, amelyek viszont nagyon egészségtelenek. Akár gyulladást is okozhatnak az emberi szervezetben, amely aztán sokféle betegség kiindulópontja lehet. Ilyen például a szív- és érrendszeri betegség és a cukorbetegség. Az étrenden való változtat... |
Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek |
2024-03-17 21:21:31 |
Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek: spárga - citromos-uborkás spárgalérecept A spárga roppant egészséges és nagyon változatosan elkészíthető. Nemcsak vitaminokban, hanem ásványi anyagokban és rostokban is bővelkedik, így az egészség védelméhez és a bete... |
A klímaváltozás és táplálékaink |
2024-03-08 21:41:05 |
A klímaváltozás miatt sok táplálék csak az emlékeinkben él majd Azt mindenki tudja, hogy a Föld állapota egyre rosszabb és rosszabb. A klímaválságról is mindenki hallott, amelynek következtében a Földön egyre nehezebb lesz az élet. Nemcsak a légszennyezettség, hanem a hőmérséklet-változás miatt is egyre kevesebb olyan táplálék lesz a Földön, amelyet az emberek igencsak kedvelne... |
Magas koleszterinszintre tippek |
2024-03-06 23:36:18 |
Tippek a magas koleszterinszint csökkentésére : olívaolaj, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök és keresztesvirágú zöldségek A magas koleszterinszint mindenképpen veszélyes, még ha sokan azt állítják, hogy ez nincs így. Amennyiben elkezdünk életmódot váltani, azt tapasztalhatjuk, hogy a koleszterinértékeink egyre inkább közelítenek az ideálishoz. Merthogy nem elegendő csak az étkezési... |
Mennyire fontos a köles az étrendünkben? |
2024-03-04 20:04:00 |
A köles gyógyító szerepe a gyomor, lép illetve hasnyálmirigy betegségeknél játszik szerepet. Kínában a kölest az 5 szent termény (árpa, búza, rizs, szójabab) közé sorolják. A köles a zabhoz hasonlóan a toklászosok családjába tartozik, eredeti őshazája India. Az egy... |
|