Előző
Következő
|
Vitaminok, amelyek csökkenthetik a hasnyálmirigyrák kockázat |
2023-12-21 22:16:26 |
A rákos betegségek nem minden esetben kivédhetők, hiszen a genetikának, az öröklődésnek is kulcsszerepe van abban, hogy öröklünk-e a felmenőinktől valamilyen betegséget vagy sem. Azt azonban tudnunk kell, hogy minél egészségesebben élünk, annál nagyobb esélyünk van a különféle, így a rákos betegségek kivédésére is. A legújabb kutatások azt is mutatják, hogy egyes vitaminok rendsze... |
Meglepő dolgok az őszibarackról |
2023-12-07 22:47:40 |
A gyümölcs, ami öngyilkosságra készteti a rákos sejteket: az őszibarack? Giuliana Noratto professzor a Texas A & M kutatóival együttműködésben azt állítja, hogy a rákos sejteket a barackban található polifenol vegyületeknek kitéve, a sejtben lévő jelek aktiválódnak és engedelmeskednek a parancsnak, hogy öngyilkosságot kövessenek el (apoptózis). Az őszibarack összetevői meg... |
Egészséges italok |
2023-11-09 19:20:29 |
Egészséges italok, amelyeket be kell illesztenünk az étrendbe Eddig szinte mindig csak arról volt szó, hogy milyen táplálékokat fogyasszunk, részesítsünk előnyben, ha egészségesek szeretnénk maradni. Azonban nemcsak egyes táplálékok állhatnak a toplista élén, már ami az egészséget illeti, hanem léteznek olyan italok, amelyek szintén az egészségünket szolgálják. Mutatunk is most... |
Hasnyálmirígy |
2023-08-22 06:34:43 |
A 8 legegészségesebb étel a hasnyálmirigy számára A hasnyálmirigy két létfontosságú testfunkcióban vesz részt: az emésztésben és a hormonális működésben. Enzimeket (amelyeket az ételek emésztéséhez használnak) és hormonokat termel, amelyek szabályozzák a szervezet anyagcsere-folyamatait. A hasnyálmirigy bármilyen károsodása súlyos következményekkel és hosszan tartó, néha... |
Miért együnk sok fokhagymát? |
2023-03-06 19:30:18 |
Úgy tűnik, már egy naponta elfogyasztott kevés kis fokhagyma is segít megőrizni egészségünket. A fokhagyma népszerűségét elsősorban baktérium-, vírus-, és gombaölő tulajdonságainak köszönheti. A vékony fokhagyma szeleteket számos ételhez hozzáadhatjuk, ez a rendkívül... |
Kurkuma, az erős antioxidáns |
2023-02-15 10:17:11 |
A kurkuma egy világszerte népszerű fűszer, melyet előszeretettel használnak a Távol-Keleten főzésre, betegségek gyógyítására. A kurkuma szerves részét képezi a curry pornak, de a mustár jellegzetes színét is sokszor a kurkuma adja. Gyakran a sáfrány helyettesítésére is haszn... |
Miért együnk sok fokhagymát? |
2022-12-30 22:35:29 |
Úgy tűnik, már egy naponta elfogyasztott kevés kis fokhagyma is segít megőrizni egészségünket. A fokhagyma népszerűségét elsősorban baktérium-, vírus-, és gombaölő tulajdonságainak köszönheti. A vékony fokhagyma szeleteket számos ételhez hozzáadhatjuk, ez a rendkívül érté... |
Előző
Következő
|
|