Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 3785712 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 152
Előző Következő
Ekler fánk 2015-03-27 20:55:25
EKLER FÁNK Hozzávalók: 10 dkg vaj, vagy 8 dkg zsír,15 evőkanál víz,15 dkg finom liszt,5 db közepes nagyságu tojás. Töltelék: Fél liter tej,2 vanilia cukor,4 tojás 4 evőkanál cukor,2 evőkanál liszt. Tejszínhab Tetejére: 2 kanál cukorból készített karamell, agy porcukor. Elkészítés: A tészta főzve készül. A vizet a vajjal felforraljuk, azonnal belekeverünk 15 dkg jó...
Vajjal az igazi! 2015-03-25 21:48:37
Vajjal az igazi! Vajas kenyér, leveles tészta, vajaspogácsa, vajkrém, a vajjal finomított fogások sokaságáról nem is szólva, mind-mind része a terített asztalnak vagy a gyors reggelinek, ebédnek, vacsorának. Szeretjük az igazi, jó minőségű vajat, amiről oly sokszor mondtak, írtak már jót-rosszat egyaránt. Vajhistória - mit jelent a teavaj, milyen a márkázott vaj?...
2 összetevőből keksz 2015-03-22 08:50:45
Gyors olcsó !! - 200-220 g finomabb zabpehely - 3 jó érett banán - kisebből 4 Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát, és ha tésztaállaga lett, akkor vannak jó arányban az összetevők. A masszából a két tenyered közé v...
Kriszta sütőtökös finomságai 2015-03-15 18:24:47
Kriszta sütőtökös finomságai A sütőtökben sok a vitamin,máskülönben szép a színe. Megsütve,magában is nagyon finom,hát még ezzel-azzal megbolondítva. Elkészítés: egy hosszú sütőtök fele megsütve és kibelezve. Rácsurgatni 1 evőkanál mézet,egy kiskanál fahéjjal fűszerezve és feta sajttal megbolondítva.Különleges ízvilág! Önmagában ,kenyérre kenve,vagy köretként is kiváló. Réte...
Vargabéles, az eredeti 2015-03-11 10:02:36
A vargabéles legendája ... A vargabéles eredete körül nem alakult ki olyan pereskedés, mint a stíriai metélt körül. A tény az, hogy Aszalós Ferencné Borbáth Anna a húszas évek elején jött Kolozsvárra Marosvásárhelyről. Ebben a polgáriasodó városban már valószínűleg ismerték a vargabélest. Az olyan vendéglők étlapjáról, mint a Barokk palota udvarán működő Édes lyuk, a Hungária ká...
A sokféle sült krumpli 2015-03-07 21:30:35
A sokféle sült krumpli A sült krumpli meglehetősen egyszerűnek és egysíkúnak tűnő étel, holott számos izgalmas változatban elkészítve nem feltétlenül kell a gyorséttermek világát idéznie... A krumpli Amerikából történő megérkeztét követően elég nehezen szokott rá Európa a föld alatti gumók fogyasztására. Rengeteg legenda kering, hogy miként kaptak rá erre a zöldségre...
Kedvenc ételeink kis csavarral 2015-03-03 22:54:20
Kedvenc ételeink kis csavarral Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus kedvencek némi újítással, újra felfedeztük, micsoda finom étel a töltött paprika, süteményt is, kenyeret is sütöttem... És rögtönöztem is. Mindemellett még a házimunkákat is elvégeztem. Például hosszú idő után mo...
Zöldséges-görögjoghurtos rakott hús 2015-03-02 17:44:17
5-6 szem héjában főtt krumplit megtisztítunk, felkarikázunk. Enyhén sós vízben megfőzünk azonos mennyiségű brokkolit, karfiolt, sárgarépát és kelbimbót. 8 szelet sertéskarajt/combot, vagy csirkemellet puhára párolunk/sütünk. Egy közepes tepsit vékonyan kiolajozunk, beleterítjük a felkarikázott krumplit, picit megsózzuk. Rárakjuk a hússzeleteket, azokon elrendezzük a párolt zöl...
Rózsaszín marcipános minyonok 2015-02-24 19:18:02
Rózsaszín marcipános minyonok A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek édességnek a házi készítésű változatai is. Ma már egyre ritkábban készül otthon, pedig nem túl bonyodalmas, ráadásul nagyon mutatósak. Sokan csak a cukrászdákból ismerik a minyonok nálunk leginkább elterjedt vajkrémmel...
Halkolbász készítése 2015-02-23 21:20:08
Halkolbász készítése Halkolbász Hozzávalók: 10 kg halhús (kevésbé szálkás) 20 dkg só 15 dkg piros paprika 15-20 dkg zúzott fokhagyma (ízlés szerint) Elkészítés A megtisztított, kifilézett halhúst daráljuk le. Ehhez nem árt, ha a húsdarálóban van egy ,,mágnes", amiben a szálkák megakadnak, vagy több...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2013 TVN.HU Kft.