Testünk méregtelenítése kardamommal |
2024-04-03 21:55:37 |
Testünk méregtelenítése kardamommal / turmixital gránátalmával, naranccsal és kardamommal Indiában sokféle fűszernövényt használnak az emberek. Az egyik leggyakrabban használt fűszer a kurkuma, a másik pedig a kardamom. A kardamon legfőképpen A- és C-vitaminban, illetve vasban, magnéziumban, mangánban, rézben, káliumban, kalciumban, cinkben és foszforban bővelkedik. Mire is jó... |
A rukkola egészségvédő hatásai |
2024-02-07 22:06:07 |
Ma már a világ számtalan pontját meghódító rukkola a salátakedvelők első számú alapanyaga lett. Az intenzív aromás, kissé csípős ízű rukkola nagyszerű ízvilágot kölcsönöz a salátának, és számos egészségmegőrző hatása is van. Véd a ráktól A rukkola rokonzöldség a brokkoliv... |
Kapor, mint természetes inzulin |
2024-01-19 21:03:00 |
A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó kerti kapor barázdált, üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ern... |
A fekete ribizli gyógyhatásairól |
2019-03-03 22:18:06 |
Fekete ribizli más néven ribiszke . A fekete ribiszke a Kárpát medence jellegzetes növénye, eurázsiai, síkvidéki faj. A Martonvásári Orvos és Gyógyszerészeti Egyetemen évek foglalkoznak a növény farmakológiai és kémiai vizsgálatával. A fekete ribiszke bizonyítottan kedvező... |
Bojli aroma avagy mit is rejtenek a méreg drága flakonok |
2015-06-14 13:16:59 |
Bojli aroma avagy mit is rejtenek a méreg drága flakonok Gábor Gábor Először is nem fogok tudományos kísérletekbe bocsátkozni és bonyolult kémiai egyenletekkel hadakozni és laboratóriumi eredményekkel példálózni de némi alapvető tudást közölnöm kell hogy értése mindenki mi az a bojli aroma. ... |
Dzsekkfruit, Kenyérfa |
2014-05-19 11:10:14 |
A jákafa (angolosan dzsekkfruit, illetve dzsekkfrút, Artocarpus heterophyllus vagy A. heterophylla) az eperfafélék családjába tartozó kenyérfafajta, amely Dél- és Kelet-Ázsiában őshonos. Bangladesh nemzeti gyümölcse. Nem keverendő össze a duriannal! A jákafára jellemző, hogy belül a... |
Kapor... |
2014-05-18 16:41:24 |
Kapor - természetes inzulin A kapor (Anethum graveolns L.) közismert gyógy- és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű. Gyógyászati felhasználása; A Földközi-tenger környékén élő ókori népek általánosan használt... |
Mindennapi mérgeink 1. rész |
2013-11-15 17:36:15 |
Forrás: antalvali.hu Mindennapi mérgeink 1. rész Feltettem az életemet valamire, méghozzá a saját példámon keresztül. Nekem van egy nagyon érdekes születési betegségem: szintetikum allergiával születtem. Ami azt jelenti, hogy semmiféle szintetikus anyag nem juthat be a szervezetembe, mert az végzetes lenne számomra. Azt, hogy ez valójában szintetikum allergia, cs... |
❤MÉZFAJTÁK és HATÁSAIK❤ |
2013-03-05 15:48:08 |
A méz egy rendkívül egészséges és értékes anyag. Magas szénhidráttartalma révén a legjobb természetes energiaforrás, a legfontosabb cukorforrás a szervezet számára. 80%-ban szőlőcukorból, 20%-ban pedig gyümölcscukorból áll. Ezek egyszerű cukrok, így segítik a máj, a vese és a hasnyálmirigy megfelelő működését. Rekordidő alatt, közvetlenül a bélből szívódik fel. Vértisztító hat... |
❤ 10 DOLOG amint az OLIVAOLAJRÓL TUDNI KELL ❤ |
2013-02-11 06:28:50 |
10 DOLOG, amit az olívaolajról tudni kell 1. A legnagyobb olívaolaj-termelő Spanyolország és Olaszország, s az utóbbi a fogyasztásban is élen jár. Az olaszok számára olyan az olívaolaj, mint nekünk a kenyér. Az egy főre jutó havi átlagos olívaolaj-felhasználásuk több mint 1,3 liter (míg hazánkban mindössze 70 ml/fő/év).A görögök, törökök és arabok szintén alaposan kiveszik a... |
|