Regisztráció  Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4384266 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 101
Előző Következő
Vian a francia avantgárd művészet különös alakja volt 2018-04-23 15:42:38
Boris Vian (Ville-d'Avray, Franciaország, 1920. március 10. - Párizs, 1959. június 23.) francia író, költő, muzsikus. Vian a francia avantgárd művészet különös, kihívó alakja volt. Rendkívül sokoldalú tehetség volt; jazz-muzsikusként, zeneszerzőként és festőként is ismert. Eredeti szakmája matematikus, műszaki főiskolát végzett. A Francia Szabványügyi Hivatalban szerzett unalma...
Szilveszteri menűajánlat 2017-12-31 01:50:37
Szilveszteri menűajánlat Szilveszteri menűajánlat: Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával Előétel: Kocsonya Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló salátákkal és persze pezsgő, bólé Ve...
Húsvéti sonka aszpikban 2017-03-12 12:32:16
Húsvéti sonka aszpikban A húsvét, és év közben a hidegtálak egyik elmaradhatatlan darabja a sonkás-tojásos-zöldséges aszpik. Igazán dekor...részletek Bérczi Róbert Hozzávalók A sárgarépához 160 g sárgarépa 1 nagy csipet só 1 nagy csipet kristálycukor víz A zselatin oldathoz 800 ml alaplé - csirke 40 g zselatinpor Rétegezni...
tojás aszpikban 2016-03-18 21:20:45
Hozzávalók 4 kemény tojás 2-3 szelet sonka 2 dkg zselatinpor 2-3 darab csemegeuborka 1 zacskó mirelit zöldség (pl. zöldborsó, mexikói keverék) víz ELKÉSZÍTÉSE: A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a...
Piros-fehér-zöld sonkába töltve 2016-03-12 10:15:03
Egy kedvünkre való formát fóliával kibélelünk, és beletesszük a sonkaszeleteket, szép sorban, úgy, hogy kicsit fedjék egymást, a szélük pedig kicsit túllógjon a forma peremén. A paprikát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük, és elrendezzük a sonkán. A zselatint a hideg húslevesbe áztatjuk, majd amikor megdagadt, lassú tűzön felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Harmadrészét...
Imbisz 2016-03-12 09:18:04
Hozzávalók 3 keményre főtt tojás 5 dkg téliszalámi vékonyra felszeletelve pritamin paprika csemege uborka kaszinótojás töltelék aszpik franciasaláta Recept Sokféle ízben készítheted, amit szeretsz. Lehet főtt marhanyelvszeletekkel, csak zöldségekkel, csak tojással, gombával, hallal, stb. Ez most téliszalámis: Egy őzgerinc aljára terítek az aszpikból és a hűtőben megs...
Babérlevél 2015-11-16 19:02:23
A babér a legrégebben ismert és igen elterjedt babérfűszernövények közé tartozik. A világ minden, mediterrán éghajlatú részén ültetik. A Törökországban és Kaliforniában termett levelek a legkeresettebbek. Lehetőleg a jellegzetesen aromás, szármentes, zöldes színű leveleket használjuk. Ízesíthető vele a levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelék...
Torma, a legcsípősebb gyógyszer 2015-04-02 12:59:49
Torma, a legcsípősebb gyógyszer A mustár közeli rokona, a húsvéti reggeli elképzelhetetlen nélküle, de készíthetünk belőle krémlevest, szószt is. Érdemes a szabad levegőn reszelni, sok zsebkendővel készülni, vagy bespájzolni az üveges változatból. Torma, régi barátunk Óriási, haragoszöld, cakkos leveleit messziről megismerjük, kívül barnás, belül fehér gyökere akár egy...
zöldséges aszpik 2014-03-02 21:46:03
Nyelv aszpikban Hozzávalók: 1 darab sertésnyelv, 1 babérlevél, néhány szem szemes bors és borókabogyó, 1 cikk fokhagyma, egy nagy marék fagyasztott kukorica és néhány darab fagyasztott bébirépa, néhány levél petrezselyemzöld, 1 tasak zselatin, 3,5 dl alaplé (húslé) Elkészítése: A nyelvet megmossuk, és kuktában, a meghámozott fokhagymával, a babérlevéllel, a szemes bo...
Mennyire változatosak is a mártások???? 2014-02-16 17:08:48
Mennyire változatosak is a mártások???? Azt hiszem lehet válogatni:)))) és a lentiek még csak az ismertebb változatok... ALAPMÁRTÁSOK Besamel mártás: (tejmártás, fehérmártás) Vaj, liszt, tej, só, alapanyagokból készülő alapmártás. Veloutée mártás: (fehér-, vagy bársonyos mártás) Vaj és lisztből világos rántás készítése, és alaplével való felöntését jelenti. Az alapl...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, XFREE, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza,

© 2002-2016 TVN.HU Kft.