Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533471 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 19
Előző Következő
Káros szerek az ételeinkben 2023-11-29 20:43:56
Az ételekhez hozzáadott káros szerek, amelyek fogyasztását mindenképp kerülje Az alábbi tíz összetevőt mindenképpen kerülje: 1. Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup. A magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal olcsón lehet édesíteni a szénsavas üdítőket, gyümölcsleveket, készen vásárolható salátaönteteket, valamint bizonyos reggelizőpelyheket és egyéb feldolgozott rágcsál...
A kókuszolaj 2018-07-05 16:13:40
A kókuszolaj egyike azon ritka élelmiszereknek, melyeket szuperételnek nevezhetünk. Zsírsavak egyedi kombinációja, melyből a szervezetünk csak profitálhat. De pontosan hogyan is? A kókuszolaj zsírsavak egyedi kombinációja, melynek mély és pozitív hatásai vannak a szervezetre nézve. Nem csoda, hogy man...
Kuckó 2018-06-27 14:45:16
Kuckó Ez hát a ház, ahol születtem. Hol sírnom kell, hol meg nevetnem, hogy lélegzését hallgatom. Gerendáig ér a fejem, s ha akarnék, hát könnyedén kiléphetnék az ablakon. Itt a kuckó a kályhasutba: rajta limlom, vén birkabunda, - bolhaerdő, de jó meleg! -, négy pár csizma csüng a szúette gerendáról, most is, felette. Avasodnak, penészlenek. Itt nőttem, álmodtam...
A szívet és az érrendszert is védik a hétköznapi finomságok 2015-02-23 07:43:27
Olajos magvak, melyek amellett, hogy finomak, számtalan pozitív hatással rendelkeznek. A mogyoró csökkenti a vér koleszterinszintjét, a mandula kiemelkedő magnézium- és cinkforrás, a pisztácia pedig magas rosttartalmával járul hozzá a mindennapi egészséghez. Mogyoró, a legjobb magnéziumforrás Míg erdeinkben...
PH - érték meghatározása 2013-11-11 07:56:07
PH -érték meghatározásának - mérésének leírása Lúgosításról, savtalanításról, a savasító jellegű és lúgosító jellegű ételekről és italokról, mozgás és légzéstechnikáról, kellő mennyiségű folyadék fogyasztásról szóló leírások során egyre többször halljuk és értjük ezen tényezőknek a jelentőségét, a megelőzés lehetőségei között, ill. az...
Sokan úgy tartják. 2013-05-29 18:36:42
Sokan úgy tartják, hogy nincs rossz étel, csupán olyan ételek, amelyeket mértékkel kell fogyasztani. Szerintünk nem épp így van. A lent felsorolt öt élelmiszer olyan egészségtelen a szervezetre nézve, hogy nem látjuk semmilyen értelmét azok fogyasztásának. Nem elég, hogy szinte alig van tápértékük, de számos toxikus anyag van bennük, amelyet nehéz megemészteni. 5-kerülendő-étel...
Mit ne egyenek a rákosok! És miért ne? 2013-01-13 15:47:37
Mit ne egyenek a rákosok! És miért ne? Szerző: Dr. Hummel Zoltán Valószínűleg észrevettétek, hogy nem foglalkoztam idáig a húsok és zsírok fogyasztásának kockázataival. Most viszont úgy érzem, hogy nem halogathatom tovább ennek a kérdésnek a tárgyalását sem. Tudnotok kell, hogy a jelenlegi étkezési szokásaink és ételeink, szinte minden elemében kedveznek a rák táplálásának. Eg...
Ezeket az élelmiszereket kerüld 2012-11-19 10:55:21
A vizsgált szaloncukrok szinte egytől egyig az elfogadhatónál jóval nagyobb mértékben tartalmaznak transzzsírokat, amelyekről bebizonyosodott, hogy nagymértékben felelősek a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedésekért. Szép számban szerepelnek a listán olyan egészségesnek vélt élelmiszerek, például müzliszeletek, amelyekről kiderült, a tolerálhatónál tízszer töb...
Ezeket az élelmiszereket kerüld, károsak lehetnek 2012-11-07 13:44:51
A vizsgált szaloncukrok szinte egytől egyig az elfogadhatónál jóval nagyobb mértékben tartalmaznak transzzsírokat, amelyekről bebizonyosodott, hogy nagymértékben felelősek a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedésekért. Szép számban szerepelnek a listán olyan egészségesnek vélt élelmiszerek, például müzliszeletek, amelyekről kiderült, a tolerálhatónál tízszer tö...
Bevált a transzzsírsavak betiltása New Yorkban 2012-08-11 22:40:18
Amikor két évvel ezelőtt New Yorkban tilos lett a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ártalmas transzzsírsavak élelmiszeripari használata, sokan hitetlenkedve fogadták, hogy a boltokba vagy a gyorséttermekbe kerülő ételek készítői betartják a döntést. Sonia Angeli és munkacsoportjának tudományos vizsgálata igazolta, hogy az érintettek komolyan vették a tiltást és ezzel a...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.