Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4359763 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 100
Előző Következő
Gyermeklelkűség 2018-11-06 10:40:47
Gyermeklelkűség Mert néha-néha táncra áll a lábam, és jókedvemben kurjantok nagyot, s mert mosolygok sok hiú bölcsességen, szememre hányják, hogy ,,gyerek" vagyok. Pedig... pedig... itt a családi hajlék, az asszony, a gond, - komolyodni kell, és melegebbre bélelni a fészket, mire az első, gyenge rügy kikel! - Hiába minden ! Maradok...
Almás-tepsis palacsinta 2018-09-05 07:53:37
Almás palacsinta másképpen. Így is finom, érdemes kipróbálni. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is. A tepsit könnyebben kitudjuk...
Fekete IStván: Juli néni 2018-05-04 08:50:46
Juli néni - dolga végeztével - eljár-kél a városban, amíg indul a kocsi vagy a vonat, ámbár inkább a kocsi, mert az nem kerül sokba, azaz - valljuk meg - nem kerül semmibe. Juli néni tehát a libáitól búcsút véve a piacon, elnézelődik a városban azzal, hogy majd vesz valamit; ezt a kellemes szándékot azonban addig halogatja, amíg egyszer csak ráébred, ho...
Zserbó (eredeti recept) 2017-12-17 02:44:16
Zserbó (eredeti recept) Hozzávalók A tésztához: 20 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg vaj 2 dkg porcukor 1 db tojássárgája 0,4 dl tej só 8 g élesztő 1 g sütőpor A töltelékhez: 10 dkg kristálycukor 22 dkg darált dió csipetnyi őrölt fahéj 1 db citrom reszelt héja 40 dkg sárgabarackdzsem A bevonathoz:...
Tartson össze veletek a harapós ló 2016-10-15 19:36:53
Swan Edgar 2016-10-15 Tartson össze veletek a harapós ló Na már meg sötét van (háromkor), politikailag meg folyamatosan. Rohadtul, tartósan, megállás nélkül sötét. Hollik István talán a hétvégi nagymosással van elfoglalva, mert most Halász János boldogította a híveket. Meg engem bosszantott, franc, aki megeszi. Össze kell tartani, mert most jönnek a nagy ütközetek...
Készítsd el a Rákóczi-túróst pitetortának! 2016-05-30 14:45:14
Közkívántra következzen a Rákóczi-túrós pitetorta receptje, egyenesen a Nők Lapja Konyha Desszert idei első számának címlapjáról. Engedj a csábításnak és próbáld ki te is ezt a mutatós édességet! HOZZÁVALÓK EGY 30 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ: A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 12 dkg vaj/margarin, 6 dkg porcukor, 1 tojássárgája A töltelékhez: 80 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 cs...
Európában védik a fecskét, Afrikában megeszik 2016-05-24 19:26:59
Nemrég a második mű fecskefészket helyeztük ki az eresz alá. Így próbáljuk segíteni őket a fészkelés idején. Rohamosan csökken a fecskék száma Magyarországon. Segíteni kell rajtuk! Ma ez a régebbi cikk jutott eszembe. Megosztom Látogatóimmal: Európában védik a fecskét, Afrikában megeszik A fecskék sorsát nemcsak az élőhelyeik átalakulása és a klímaváltozás nehe...
Sajtos-sonkás rakott csirkemell 2016-01-13 13:21:09
Hozzávalók Hozzávalók: 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet) 1 kávéskanál só 1 mokkáskanál őrölt bors 8-10 szelet bacon 8 dkg liszt 3 tojás 15 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sajt 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb) 2 dl tejföl Elkészítés Elkészítés: A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra...
Klasszikus alap pite- vagy gyümölcstortához 2015-11-24 14:29:49
Klasszikus alap pite- vagy gyümölcstortához Azoknak a tortáknak, tarte-oknak, pitéknek, amelyekbe könnyű vaníliakrém, sodó, tejszínes vagy lágy túrókrémes, gyümölcsös töltelék kerül, omlós tészta az alapja. A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához remekül alkalmazható alaprecepthez 25 dkg süteménylisztet tálba szitálunk, hozzáadunk 6 dkg porcukrot, egy jókora csipet só...
klasszikus pite alap 2015-11-12 08:10:28
Klasszikus alap pite- vagy gyümölcstortához Azoknak a tortáknak, tarte-oknak, pitéknek, amelyekbe könnyű vaníliakrém, sodó, tejszínes vagy lágy túrókrémes, gyümölcsös töltelék kerül, omlós tészta az alapja. A 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához remekül alkalmazható alaprecepthez 25 dkg süteménylisztet tálba szitálunk, hozzáadunk 6 dkg porcukrot, egy jókora csipet sót, könny...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.