Előző
Következő
|
Bélbaktériumok és a szív egészsége |
2024-01-23 19:41:08 |
A bélbaktériumok fokozzák a plakk-képződést a szívkoszorúerekben - tippek a szívbetegség megelőzésére. Az emberi bélrendszerben lehetnek jó és rossz baktériumok. Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint minél nagyobb a rossz baktériumok jelenléte a bélben, annál nagyobb valószínűséggel halmozódik fel plakk a szívkoszorúerekben. Ugyanis a kutatók szoros összefügg... |
Prebiotikum vagy probiotikum, esetleg mindkettő fontos? |
2023-12-17 22:41:36 |
A címben feltett kérdésre mindenképpen igen a válasz, hiszen a szervezetünknek mind prebiotikumokra, mind pedig probiotikumokra szüksége van. Mik is azok a probiotikumok? A probiotikumok olyan hasznos baktériumok, amelyek a bélrendszerben találhatók meg. Sokféle táplálék tartalmaz probiotikomokat, például az erjesztett táplálékok mint a savanyú káposzta, a kefir, a joghurt.... |
Anyagcserét és zsírégetést gyorsítók |
2023-12-16 23:58:04 |
Anyagcserét és zsírégetést gyorsítók : zabkorpa, diófélék, hüvelyesek, spárga, paprika Mindenki arra vágyik, hogy felgyorsuljon az anyagcseréje, merthogy mindenki úgy tudja, hogy a gyorsabb anyagcsere gyorsabb fogyást, azaz testsúlycsökkenést ígér. De mi is az anyagcsere? Az anyagcsere egy olyan folyamat, mikor a testünk energiává alakítja az elfogyasztott ételt. A testün... |
Táplálékok, amelyek segítenek leküzdeni a fertőzést |
2023-12-12 08:57:15 |
Táplálékok, amelyek segítenek leküzdeni a fertőzést és fokozzák az immunitást Az immunrendszerünk egy kényes rendszer, amelyre minden évszakban vigyáznunk kell, azaz egész évben gondoskodnunk kell az egészségéről és a megfelelő táplálásáról, erősítéséről. Szerencsére nagyon sok táplálék létezik, amely nemcsak megerősíti az immunrendszerünket, de még esélyt sem ad azoknak a kóro... |
A fertőzésekkel szemben – kefir |
2023-11-14 19:09:11 |
Védelmet nyújthat a fertőzésekkel szemben - kefir A kefir az erjesztett táplálékok listáját színesíti. A kefirnek nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében, ezen kívül nagyon hatékonyan javítja az emésztőrendszeri problémákat, illetve olyan tápanyagokkal van töltve, amelyek a csontok erősítését is megtámogatják. Amennyiben gyulladás alakult ki a szervezetünkben, a... |
A nátrium glutamán kárős hatásairól |
2023-04-05 18:19:55 |
A cikk hosszú de érdemes elolvasni és megfontolni ( CzI ) Dr.Linda J. Dobberstein: A nátrium glutamát rejtett veszélyei Hivatalosan veszélytelen, valójában alattomos hatású adalékanyag. A nátrium glutamát az élelmiszeripar által leggyakrabban használt élelmiszeradalékok egyike. Az 1908-ban Japánban kifejlesztett anyag hamar megjelent az amerikaiak étkezőasztalán, és bele... |
Az influenza, a nátha és a megfázás megelőzésének titkai |
2023-01-15 16:55:24 |
Sokan nem is gondolnák, de az egészséges bélflóra a téli betegségek megelőzésének egyik kulcsa. a már nem titok, hogy a bélflóra egyensúlya szoros összefüggésben van az immunrendszerrel. Ha ugyanis a bélflóra egyensúlya felborul, akkor sokkal könnyebben kapunk el olyan téli betegségeket, mint a nátha vagy az influenza. Mi boríthatja fel a bélflóra egyensúlyát? Ha a bélflóra... |
Így erősíthetjük a gyomorsavat természetesen |
2023-01-11 13:58:05 |
Emésztőrendszerünk egészségének egyik alappillére a megfelelő minőségű és mennyiségű gyomorsav. Mi az a gyomorsav? A gyomorsav vagy gyomornedv egy alapvető fontosságú emésztőfolyadék, amelyet a gyomrot bélelő sejtek termelnek. Összetételét tekintve főként sósavból és különböző enzimekből áll, és pH-értéke 1.3 és 3.5 között található, tehát erősen savas. Ez a savasság elősegíti... |
Hisztamin intolerancia |
2023-01-10 21:43:23 |
A hisztamin intolerancia nem összekeverendő az érzékenységgel. A hisztamin intolerancia nem azt jelenti, hogy érzékenyek vagyunk a hisztaminra, hanem azt, hogy túl sok termelődik belőle a szervezetünkben. A hisztaminnak több fontos funkciója is van, többek között jelentős szerepe van az idegrendeszeri jelátvitelben, az emésztést segítő gyomorsav termelődésében, valamint fer... |
K-vitaminhiány és megelőzése |
2023-01-01 22:17:36 |
Kire jelent veszély a K-vitaminhiány, és mit fogyasszunk, hogy megelőzzük? A K-vitaminhiány kialakulásának kockázatát számos tényező fokozhatja. Lássuk, milyen ételekkel fogyasztásával kerülhetjük el a hiányállapot okozta panaszokat? Mi az a K-vitamin? A K-vitamin egy zsírban oldódó, a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen vitamin. Két fő formája a számos növén... |
Előző
Következő
|
|