Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal |
2018-02-13 13:56:32 |
Házi csirke nuggets édes-savanyú szósszal Hozzávalók: A csirke nuggetshez: 0,5 kg csirke felsőcomb filé fokhagyma granulátum kb 2 tk só bors A panírozáshoz: liszt tojás finomszemű pankómorzsa/szilánkos/ Az édes-savanyú szószhoz: 220 g barackdzsem 2 ek méz 3 ek almaecet 3 tk keményítő 1 tk szójaszósz 1 tk mustár só 1/4 tk fokhagymapor 4 tk viz... |
Banános szelet |
2018-01-17 12:21:16 |
Hozzávalók - a piskótához: 9 tojás, 9 púpozott ek. kristálycukor, 9 púpozott ek. liszt (lehet 5 ek. félgrízes, 4 ek. sima), 1 sütőpor; töltelék: házi barackdzsem, 4-5 banán; krém: 4 tojás, 25 dkg cukor, 3 cl rum, 2 ek. kakaó, 1 vaj (25 dkg); máz: olvasztott csokoládé. 9 tojásból a szokásos módon kivajazott, kilisztezett tepsiben piskótát sütünk. Amikor kihűlt, me... |
Zsidó sütemények |
2016-10-06 13:58:35 |
Sütemények, édességek Barhesz Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes főtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztő, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint. Az élesztőt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit, összekeverjük az élesztővel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy rugalmas té... |
Magyar Zsidó Honlap: sütemények, édességek |
2015-12-10 16:34:38 |
Sütemények, édességek Barhesz Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes főtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztő, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint. Az élesztőt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit, összekeverjük az élesztővel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy rugalmas té... |
KELT OSTYA /német étel/ |
2015-01-03 09:58:38 |
KELT OSTYA 40 dkg liszt 2.5 dkg élesztő 2 púpozott evőkanál cukor 0.5 l langyos tej 4 db tojás 12 dkg vaj 1 csipetnyi só 4 adag barackdzsem A lisztet keverőtálba teszem,a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt. Egy csipetnyi cukorral meghintem,majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek. Kb 15 percig hagyom letakarva meleg helyen,hogy... |
Lédús gyümölccsel készült húsvéti torta |
2014-04-22 13:38:17 |
Rama sütigyár recept Lédús gyümölccsel készült húsvéti torta Hozzávalók A rátéthez 22,5 dkg darabos barackdzsem 3 dkg aprított pisztácia 2 dl tejszín fél citrom leve, vagy 2 cl barackpálinka 3,5 dl fehérbor vagy szőlőlé 1 nagy üveg s... |
Pont ma recept: Kati tészta |
2013-11-26 15:52:37 |
Hozzávalók: Lapok: 50dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg zsír, 3tojás sárgája,1 csomag sütőpor,kevés tej Krém: 15dkg cukor,10dkg vaj, barackdzsem, 1/2 dl tej, kevés rum(most rumaroma),az egyik tésztalap Máz: 3 tojás fehérje,15dkg porcukor, csokireszelék Elkészítése: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, úgy hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 3 cipóra osszuk. Kinyújtjuk és tepsi... |
Kati tészta |
2013-08-09 12:10:11 |
Kati tészta Hozzávalók: A lapokhoz: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír), 1 tasak sütőpor, 15 dkg cukor, ha szükségesnek találjuk, akkor nagyon kevés tej, reszelt citromhéj. A krémhez: 1 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 ek kakaó, 3 ek barackdzsem, 2 ek rumaroma. Tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, tejcsokoládé. A tésztához a hozzával... |
Darapuding |
2012-12-08 15:47:28 |
Darapuding 4 dl tej 4 evőkanál búzadara 0,5 citrom héjja vaníliás cukor vagy vanilia esszenc (ízlés szerint) ízlés szerint cukor 2 darab tojás 1 dl tejszín vagy tejföl A tejbe megfőzzük a búzadarát, még melegen hozzákavarjuk a vaníliát, a citrom héjat, meg az ízlés szerinti cukrot. Végül belekavarjuk a 2 tojás sárgáját. Margarinnal kikent kisebb tálba simítjuk... |
Rizskoch barackdzsemmel egyszerűen recept |
2012-05-24 23:51:34 |
Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 liter tej 5 db tojás 4-5 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só Rama margarin barackdzsem Elkészítés: A tejben megfőzzük a rizst, 1 csipet sót rakunk hozzá. Közben kikavarjuk a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A megfőtt tejberizst hagyjuk hűlni, majd lassan, óvatosan hozz... |
|