Mákos kalács |
2021-04-05 20:07:51 |
Ma megvágtuk a kalácsot. Régen ezt bejglinek hívtuk, nagyanyám féle sütiben volt mazsola. Ebben nincs, de az íze nagyon hasonló. Sokáig eláll, szereti mindenki. Még kókuszos forgatott és keksztekercset rendeltem a sós pálcika mellé. Régen több fajta volt, de figyelünk a vonalainkra. Holnap bevásárlással kezdem a napot, aztán főzés, majd pihenés következik.... |
Bejgli Andi konyhájából |
2013-12-04 17:09:54 |
Bejgli / saját recept! A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez ) 90 dkg (sima)liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só... |
Karácsony becsukta ... |
2012-12-28 06:40:21 |
Karácsony becsukta maga mögött az ajtót ... a "csendes éj" varázsa lassan elillan ... a töltött káposzta, a halászlé egy szemig elfogyott, a bejglinek is az utolsó morzsáit gyömöszöljük magunkba ... a karácsony jelképe a fenyő még pár napig velünk marad ... ő emlékeztet arra,hogy volt egy nap - egy este - amikor magába szállt a világ ... együtt volt a család - és bármennyit... |
Karácsonyi KalóriaStop |
2011-12-13 00:27:36 |
Karácsonyi KalóriaStop A Karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben. Eljött az idő, hogy úgy tekintsünk a karácsonyi ünnepekre, mint a kalóriastop első napjaira! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tanácsaival... |
BEIGLI-Andi konyhájából |
2010-12-10 20:02:16 |
Bejgli / cukrász apukám receptje alapján A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez ) 90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg é... |
Bejgli |
2010-03-15 19:11:14 |
Bejgli A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez ) 90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojássárg... |
Sütemények |
2010-02-02 17:36:07 |
Aljnélküli túrós Hozzávalók : 1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor 1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag sütőpor ) Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztez... |
x |
2010-01-03 11:30:50 |
- Sieradzki Ilona [Icus] http://www.xmagazin.hu/pShowCikk.tvn?cid=11467 #837 2010. február 3. 19:14 Válaszolj! Kovács Zsigmondné [Ica] Vaníliás gyümölcsrizs 1/2 l tejből,1 cs. vanília pudingprból, 12 dkg cukorból állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk. A forró krémet vizezett őzgerinc formába öntjük. Tetejére levétől lec... |
Bejgli |
2009-03-20 23:26:31 |
Bejgli A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez ) 90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojássárgáj... |
Egészséges ételek ínyenceknek |
2008-12-01 23:35:02 |
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak... |
|