sárgarépás desszert |
2015-10-30 12:25:10 |
GAJAR KALAKAND Hozzávalók (240 ml csésze használt) 1 teáskanál ghee ( vaj ) 1 sűrített tej ón (tej szobalány 397 gramm) 1/2 kg sárgarépa 1 teáskanál rózsavíz / kewra víz vagy ⅛ tk. / Őrölt kardamon 1 liter teljes zsírtartalmú tej 1 citrom leve Pisztácia vagy kesudió apróra vágott szükség szerint a díszítéshez a tejet felteszem főni, belecsavarom a citrom... |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
2015-09-20 22:28:43 |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja... |
Sárgadinnyés ételek |
2014-11-13 12:49:55 |
Sárgadinnyés ételek Albigens kehely - töltött sárgadinnye (Coupe albigeosis) Hozzávalók: 2 közepes sárgadinnye, 3-4 articsóka-java (konzerv), 1 közepes alma, 1 banán (vagy 2 őszibarack), pár szem dióbél, 2 dl muskotályos fehérbor. A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a húsát. Az articsókát, hámozott almát, banánt (őszi... |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
2014-08-26 22:59:54 |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja... |
Mediterrán citromos túrótorta |
2014-06-23 22:17:32 |
Mediterrán citromos túrótorta Hozzávalók: 15 dkg darált keksz 4 dkg puha vaj 2 citrom 8 dkg cukor 25 dkg túró 1,5 dl habtejszín 2 tojás 1 csomag színtelen tortazselé fél csomag étkezési zselatin Elkészítés: A darált kekszet a puha vajjal összedolgozom, és csatos tortaforma aljára nyomkodom, majd a hűtőbe teszem. 1 dl langy... |
PEHELYKÖNNYŰ ALMÁS CSIGAFÁNK - SÜTŐBEN Sütve! |
2013-04-22 13:54:55 |
PEHELYKÖNNYŰ ALMÁS CSIGAFÁNK - SÜTŐBEN SÜTVE! Hozzávalók: (kb. 40-42 db fánkhoz) - 60 dkg liszt - 4 dkg élesztő - 2 dl langyos tej - 4 evőkanál kristálycukor - 6 dkg puha vaj - csipet só - 4 tojássárgája - 1 kávéskanál fahéj (lehet púposan) - 3 közepes édes alma - 1 kisebb citrom + kb. 5-6 evőkanál olaj a sütéshez A tetejére: - fahéjas porcukor - vagy házi... |
fűszeres kukoricás- csirkés leves ! |
2013-02-25 10:45:21 |
Hozzávalók (8 személyre) 750 gr. kukorica 2 evőkanál lime 4 liter csirkehúsleves 1 kg. sertéshús 1 fej fokhagyma 1 hagyma 5 chili, olaj Római saláta, szeletelt Retek, szeletelt oregano citrom vágott hagyma elkészitése: egy serpenyőben vajat melegitek , rádobom a kockára vágott húst, fehérdésig piritom , majd hozáadom az apritott hagymát, fokhagymát is. e... |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz |
2012-08-21 12:27:01 |
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak. Salsa A salsa a paradicsom őshazájában született. Az inkák találmánya, a - később az aztékok és maják által is kedvelt - salsa alapja a... |
Tárkonyos csirkeraguleves... |
2011-04-01 09:47:47 |
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell 1 kanálnyi kacsazsír ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csipetnyi só 3 dl főzőtejszín 1 citrom leve 3 közepes krumpli 1 kiskanál szárított tárkony kevés őrölt bors Elkészítés: A kacsazsírt m... |
Tonhalas spagetti |
2011-03-14 07:07:02 |
Hozzávalók: 20dk spagetti 2 tonhalkonzerv 1ek olívaolaj 1.5 citrom 3 ek sovány sajt 1-1 piros és zöld húsú kaliforniai paprika só bors friss bazsalikom Elkészítés: A halat lecsöpögtetem, és villával összetöröm,. A serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítok, amelybe belecsavarom a citrom levét, bel... |
|