Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4531471 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 212
Előző Következő
Bundás alma 2019-01-26 16:37:39
2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej 12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma fahéj, porcukor a szóráshoz A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukr...
Ropogós narancsos fahéjas Elefántfül 2018-06-06 22:32:56
Ropogós narancsos fahéjas Elefántfül Hozzávalók 1 db leveles tészta 1-2 narancs reszelt héja 1 bögre cukor 1-2 tk fahéj 20 g olvasztott vaj Elkészítés Első lépésként vágok egy darab átlátszó fóliát a tészta alá, mert mikor meg kell fordítanom, sokkal könnyebb lesz a fóliát megfogva. Az egy bögre cukorból, úgy kb. két evőkanálnyival megszórom a tésztát, mindkét o...
leopárd keksz ! 2017-12-30 15:30:14
Leopar Kurabiyenin a receptje a következő : 125 gr margarin 1 tojás Fél teás üveg olaj 1 csésze porcukor 1 / 2 pohár keményítő 1 csomag vanília 1 tk. sütőpor Kakaó (1 desszertkanál + 1 csésze kanál) 2.5-3 csésze liszt...
Gluténmentes kakaós-citromos kuglóf 2017-11-03 22:46:55
Tegnap a családom valami édeset szeretett volna nassolni, hirtelen egy kuglófot hoztam össze, minden hozzávaló volt otthon, így nem kellett kimozdulni a lakásból. Egyszerű, tapasztalatot nem igénylő, gyorsan elkészíthető kevert tésztás sütemény. Mindenki odáig volt érte! Hozzávalók: 4 db tojás 15 dkg gluténmente...
Meggyes márványlepény 2017-09-11 19:41:43
Hozzávalók: 30 dkg liszt 30 dkg cukor 25 dkg vaj vagy Rama margarin vaníliáscukor 1 sütőpor 1 citrom lereszelt héja és leve 5 nagy tojás (vagy 6 kisebb) 1 ek. kakaópor 1 kg kimagozott meggy A puha margarint habosra keverem a cukorral, vaníliáscukorral. Mikor már szép levegős, kifehéredett, belereszelem a citrom héját, belefacsarom...
Szalalkális sós rúd 2017-02-09 12:02:07
Sós rúd Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, - 2 db tojás, 1,5-2 evők. só, 1 cs. szalalkáli, - 1 tojás a kenéshez, egész köménymag, - 20 dkg reszelt Trappista sajt. Elkészítési idő: 45 perc Elkészítés: A liszthez adom a puha margarint, és kézzel összedolgozom. A tejfölt, a két tojást, a sót, és a szalalkálit is beledolgozom, és elég kemény tésztát g...
Kakasleves csilis maceszgombóccal 2016-11-26 19:55:25
Kakasleves csilis maceszgombóccal Hozzávalók Hozzávalók a leveshez: 1 db kakas 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1 db kicsi zeller, zöldjével 1 db karalábé 1/4 db kis kelkáposzta 2 fej hagyma 4 szem szegfűszeg 4 gerezd fokhagyma 3 szelet gyömbér 4 szárított chipotle paprika só egész bors darabk...
Szilvalekváros kevert süti 2016-11-23 15:05:53
Hozzávalók: 15 dkg darált dió 15 dkg liszt 1 tasak sütőpor 5 tojás 20 dkg cukor 15 dkg margarin (Ráma vagy Liga) 5-6 evőkanál szilvalekvár 1 káváskanál rumaroma 1 teáskanál őrölt fahéj A tojásokat a cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a lekvárt, az aromát és a (puha) margarint - ezzel is jól kikeverem. beledolgozom a többi hozzávalót, Sütőpapírral kibélelt, k...
Lángos 2016-11-14 07:04:02
Burgonyás lángos 1. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez. A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt;beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanya...
Erdélyi diós borzas 2016-10-17 11:55:03
Hozzávalók: tészta: 1 kocka Ráma margarin, fél kg liszt, 1 tasak sütőpor, töltelék: 6 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 kanál savanykás lekvár, 15 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja és leve Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verem, tovább keverve beledolgozom a cukrot, majd a diót, a lekvárt, valamint a citrom reszelt héját, majd a levét is. A lisztet, margarint,...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.