Hideg barackleves |
2018-07-10 23:47:36 |
Hideg barackleves Hozzávalók: 1,5 kg (őszi)barack 2,5-3 l víz 5-6 evőkanál cukor (a barack savanyúságától függően) 1 csapott teáskanál fahéj 6-8 szem szegfűszeg 1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!) citromlé A habaráshoz: 4-5 evőkanál liszt kb. 2,5 dl tejföl 2 dl tejszín Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzu... |
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele |
2016-11-30 12:30:25 |
A recept könnyű, de a hús íze leírhatatlan! Csodás étel, amit kivétel nélkül mindenki szeret! Hozzávalók Színhúsból (combrészek, lapocka), személyenként 15 dkg, csontos húsrészekből: karaj, tarja, oldalas 18-20 dkg. 1-1,5 dkg só, 8 dkg zsír (ol... |
Itt a húsvét! |
2015-04-02 13:12:17 |
Itt a húsvét! Javában folynak már a húsvéti előkészületek. A kislányok festik a tojásokat, az asszonyok főzik a sonkákat, a férfiak pedig magolják a verseket. Arra gondoltam, sütnék egy különleges húsvéti lepényt. Ez egy francia lepény, quiche a neve, a franciák közkedvelt sós tortája, amit rengeteg variációban készítenek, és mindenhol árulnak, fogyasztanak. ... |
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával |
2015-03-14 18:32:23 |
Hozzávalók (4 adag) Egy kis sütőtök (kb. 60 dkg) Egy kicsi birsalma (kb. 40 dkg) 2 salotta, finomra aprítva 4 dkg vaj fél chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva 7,5 dl húsleves fél rúd vanília A sütőtököt zöldséghámozóval meghámozzuk, félbevágjuk, magját kikaparjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A birsalmát szintén nagyobb (a sütőtökkel azonos méretű) darabokra vágjuk (h... |
Hideg barackleves |
2012-03-08 13:20:46 |
Hozzávalók: 1,5 kg (őszi)barack 2,5-3 l víz 5-6 evőkanál cukor (a barack savanyúságától függően) 1 csapott teáskanál fahéj 6-8 szem szegfűszeg 1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!) citromlé A habaráshoz: 4-5 evőkanál liszt kb. 2,5 dl tejföl 2 dl tejszín Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Megloc... |
Szilvatorta_ ország tortája |
2011-08-04 22:52:00 |
Szatmári szilvatorta_ ország tortája 2008 évben A tortalap hozzávalói: 23 cm átmérőjű, 16 szeletes tortához 34 dkg aszalt szilva 6 cl rum 7 dkg őrölt dió 12 dkg vaj 12 dkg porcukor 3 tojás 14 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 1/2 csomag fahéj 1/2 citrom reszelt héja 1 csipetnyi só 1 vaníliás rúd A marcipánkrém hozzávalói: 1,3 dl tej 4 tojás sárgája 12 dkg m... |
Csoki torta |
2011-05-13 07:05:40 |
Csoki torta Hozzávalók 10 személyre: egy 19 cm átmérőjű formához: 5 tojás 5 k cukor 4 k liszt 1 k kakaó 1 csokipuding 4 dl tej 1 margarin (25 dkg) 20 dkg cukor Elkészítés: Elő melegítjük a sütőt 180 fokra. A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát, két újságlapra, vagy sütőpapírra, és belisztezzük... |
Sütemények |
2011-02-03 21:12:47 |
Kókusz kocka Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 20 dkg cukor 1 tojás 3 dkg margarin 2 evőkanál méz 1 dl tej késhegynyi szódabikarbóna Krém: 20 dkg margarin 25 dkg porcukor 3 dkg kakaó 5 evőkanál tej 5 evőkanál rum A tésztához... |
Világbajnok házi pudingok |
2011-01-23 18:05:32 |
Világbajnok házi pudingok Mi a gyors instant desszert? Hát a puding! - vágja rá szinte mindenki. Pedig ennél sokkal több. Olyan finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetsz te is és nem instant módon... A pudingot már a középkorban is ismerték, ekkorra datálható az elnevezése is. A francia boudin szó utal arra, hogy a középkorban még bélbe zárva készítettek a... |
Karácsonyi töltött pulyka 2. |
2010-12-07 17:29:19 |
Egy evőkanálnyi olajon megpirítunk egy evőkanálnyi reszelt vöröshagymát, majd beleteszünk 15 dkg apróra vágott gombát és sóval, törött borssal addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor a tűzről levéve belekaparjuk a pulyka máját, és összegyúrjuk két tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével, két tojással, sóval, törött borssal, egy csokor apróra vágott zöldpetrez... |
|