Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533518 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 44
Előző Következő
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők 2019-05-12 14:47:55
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor. Fönt meg a felhők szállnak az égen, bodzafehéren, bodzafehéren. Szállj, szállj felhő, pamacsos, hullj le, te zápor aranyos, hullj le, te zápor, égi virágpor, égen nyíló bodzavirágból. A feketebodza népies nevei: bocfa, csete, fái bodza. Nem minden bodza ehető! Láss...
Fahéjas harmónika kalács 2018-02-10 13:55:39
Fahéjas harmónika kalács Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt 3 dkg cukor 1 cs száraz élesztő 1/2 tk só 1 tk vaníliakivonat 6 dkg vaj 80 ml tej 60 ml víz 2 tojás töltelék: 20 dkg cukor 2 tk őrölt fahéj 6 dkg olvasztott vaj Elkészítése: 30 dkg lisztet egy nagy tálba szitálunk, hozzáadjuk a cukrot, sót, szárított élesztőt. A tojásokat felverjük. A vaja...
Hókifli és társai 2016-12-07 08:55:32
Vaníliás kifli - semmiből Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 7 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet, vaníliáscukor, porcukor, töltelék (mák, dió, lekvár) Elkészítés: A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, a vízzel összekevert ecetet hozzáöntjük, összegyúrjuk, 1 napig állni hagyjuk (de mélyhűtőbe is el lehet tenni). Másnap hajszálvékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggató...
Expressz túrós batyu 2016-01-21 11:06:04
Expressz túrós batyu Hozzávalók 1 csomag leveles tészta 45 dkg túró 1 db tojás 2 csomag vaníliás cukor 2-3 ek cukor 1 citrom reszelt héja vaj vagy olaj Elkészítés A leveles tésztát kinyújtjuk és 12 részre felkockázzuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a reszelt citromhéjat....
Burgundi marharagu Julia Child recepteje szerint 2015-10-21 11:40:07
boeuf bourguignon, julia child szerint (azaz burgundi marharagu) Hozzávalók: 175 g kolozsvári szalonna 1000 g ragunak/pörköltnek való marhahús (én lapockát használtam), nagyobb kockára vágva olívaolaj 1 nagy sárgarépa, karikára vágva 1 nagy vöröshagyma, félfőre vágva 600 ml száraz vörösbor (persze igazán valamilyen burgundi vörösborral az igazi, én gere portugieser-t vet...
túró rudi torta 2014-08-10 12:50:25
75 dkg túró 2 dl tejföl 2 dl tejszín 20 dkg porcukor 1 citrom leve és reszelt héja 1 csomag zselatin 12 db babapiskóta 2 csomag vaníliás cukor eperlekvár fél tábla tortabevonó csokoládé pici olaj Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól öss...
Alkoholmentes gyümölcskoktél 2014-07-02 10:01:33
Gyümölcskoktél (alkoholmentes) Zsuzsamama főzőoldaláról Összesen 40-50 dkg: Eper, meggy, cseresznye, ribizli (fagyasztott is jó) 2-3 cm-es darab gyömbér 3 db citrom, kettőnek a leve, egy szeletelve Méz, vagy édesítő Jég A gyömbért megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és másfél liter vízben feltesszük a gázra. Ha felforrt, lehűtjük és leszűrjük. A vízbe belerakosg...
Görög gyümölcsleves 2014-05-25 12:22:31
Hozzávalók: 1 l 100 %-os narancslé ½ l főzőtejszín 2 cs vaniliás cukor 1 db citrom leve 2-3 ek cukor 2 ek rum gyümölcsök Elkészítése: Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével együtt. A többi gyümölcsöt összedaraboltam, a ribizli...
Gyümölcsösen kompóttal, befőttel 2014-03-09 23:44:36
Gyümölcsösen kompóttal, befőttel Van-e kompótszezon? Ha igen, a téli hónapok biztosan annak tekinthetők! Régimódi desszert, esetleg köret, ami néha-néha előkerül a nagymamák kamrájából vagy sokoldalú finomság? Generációk számára jelentett kitűnő őszi-téli csemegét, de a kompótban vagy a befőttben ennél sokkal több is rejlik. Ha ügyesek vagyunk, viszonylag olcsón különleg...
Sonkás-sajtos töltött karaj 2014-01-18 22:35:14
Sonkás-sajtos töltött karaj Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj 30 dkg füstölt sajt 20 dkg gépsonka 10 dkg Piros Arany 5 dl vörösbor 4 fej vöröshagyma bors só Elkészítés: A karajt hosszában, legyezőformában bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst. Minden bevágás közepét megkenjük Piros Arannyal, sózzuk és borsozzuk. Belerak...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.