Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533519 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 41
Előző Következő
Hányféle tócsni van? 2018-10-09 14:21:16
A krumpliból, lisztből, tejfölből készült, ,,ronda, de finom" típusú harapnivaló egyre népszerűbb. Megint valami, amit újra felfedeztünk. Mostanság még a menő városi éttermek, sörözők kínálatában is egyre-másra feltűnik a tócsni, nem szólva a különböző gasztrofesztiválokról. Ha valahol vidéken a ,,helyi specialitást" akarja felmutatni a szakács, könn...
Tejszínes-boros narancskrémleves. 2018-09-11 21:18:48
Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan n...
Leves után egy gyors mákos kevert 2017-09-21 07:39:39
Leves után egy gyors mákos kevert. 😋 Ez olyan pikk-pakk kész süti. 5 nagyobb méretű egész! tojás, 25dkg kr.cukor, 2 vaniliás cukor. Ezt robotgéppel kikeverni, majd hozzáadni 220ml tejet, 220ml étolajat és...
Citromot minden pácba! Azt is megmondjuk, miért 2017-07-26 12:16:55
Akár grillezünk, akár sütőben vagy serpenyőben sütögetünk, a pácolás csodát tesz - legyen szó húsról, halról vagy zöldségekről. Nemcsak ízletesebbé teszik a személyre szabható fűszeres pácok az ételt, de a húsoknál a pác a titka a porhanyós, omlós, szaftos finom fogásnak. Pác sokféle lehet, sőt végtelen variáció létezik, de az alapok közösek. A fűszerekkel, ízesítőkkel bá...
Sütőporos palacsinta 2017-01-18 13:12:25
Hozzávalók: 1 l tej fél kg liszt 3 tojás fél tasak sütőpor pici só, pici cukor fél dl olaj +olaj a sütéshez Robotgéppel kikeverem, kb fél órát állni hagyom, utána olajjal kikent palacsintasütőben sütöm - az első palacsinta előtt a kerámia vagy teflon serpenyőt is kikenem. Lehet belereszelni 2 almát a tésztába, nagyon finom lesz. ...
Túrógombóc sült cseresznyével. 2016-05-31 15:15:53
hozzávalók a gombóchoz: 50 dkg túró 15 dkg búzadara 10 dkg porcukor 6 dkg vaj 4 db tojás 2 cs vaníliás cukor reszelt citromhéj 1 ek tejföl csipet só Sült cseresznyéhez: cseresznye barna cukor vaníliás cukor fahéj Morzsához: zsemlemorzsa Floriol olaj Keverőtálba tenni a puha vajat, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy csi...
Diós linzer 2016-04-07 10:40:54
Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg sertés zsír 15 dkg margarin 1 cs vaníliás cukor 20 dkg kristálycukor 1 cs sütőpor 2 db tojás reszelt citromhéj dió + kristálycukor keveréke a tetejére A lisztet egy tálba tenni, hozzáadni a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsolni. Ezután beleszórni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszelni a c...
Tejszínes-boros narancskrémleves. 2016-04-06 14:28:30
Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan nagy sik...
Ötletek és tippek a háztartásban III. 2015-04-21 12:34:14
"Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!" -Kínai közmondás- 101,Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz! 102,Ha sok vöröshagymát kell pucolni, egyszerűen felhúzzuk az úszószemüveget, így nem férkőzik a szemünkhöz a csípős...
Mindmegesszük: a zeller 2015-04-15 23:51:12
Mindmegesszük: a zeller A magyar konyha megkerülhetetlen zöldsége, igaz, jóformán csak a húslevesbe használjuk. Holott a zeller rendkívül egészséges, igen sokféleképp elkészíthető, s a gyökerén kívül, a szárán át a leveléig felhasználható. A zeller őshazája feltételezhetően a Földközi-tenger öble, de a Közel-Keleten is igen régóta ismert növény. A mocsaras partvidéki ter...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.