Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4366949 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 1891
Előző Következő
Karamellás-krémsajtos piskóta 2018-11-20 18:49:26
Karamellás-krémsajtos piskóta A piskótát csak belemártom az öntetbe, nem áztatom el, a krémmel még puhul. Mi szeretjük, ha néhol ropogósan marad. Készítettem már tehéntúróval is, ilyenkor citromhéjjal és vaníliával ízesítem. Nálunk krémsajttal nagyobb a siker...
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém 2018-11-04 16:26:23
Citromkrémes-birsalmás pohárkrém Hozzávalók: A birsalmapüréhez: 50 dkg birsalma 5 dkg cukor őrölt fahéj őrölt szegfűszeg A citromkrémhez: 4 darab tojássárgája 10 dkg cukor 2 evőkanál liszt 5 dl tej 1 citrom...
Mákos guba torta 2018-10-04 08:50:52
Mákos guba torta, ennél finomabb édességet én még nem kóstoltam! A mákos guba nagy kedvencünk, de ez a torta, elbűvölt! Elmondhatatlanul finom és nem is nehéz elkészíteni, a családi ebédek után remek választás. HOZZÁVALÓK: 12 db kifli 1 l tej 3 db tojás sárgája 10 dkg vaj 1 cs vanília cukor 10 dkg cukor 15 dkg darált mák 1 citrom reszelt héja A krémhez : 4 db tojás s...
Fokhagymakrémleves kenyérkockával 2018-09-20 01:04:34
Fokhagymakrémleves kenyérkockával Hozzávalók 1 fej hagyma 2 ek olaj 10 gerezd fokhagyma 1 l zöldség- vagy húslevesalaplé 2,5 dl hab tejszín só bors pirított kenyérkocka petrezselyem (a díszítéshez) Elkészítés A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagym...
Eper krémleves 2018-09-11 21:14:40
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula. Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl...
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk 2018-09-09 16:38:07
Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 4 db alma, 2 dl étolaj, 2 dl tokaji aszú, 100 g lapra vágott mandula, 1 kg burgonya, 20 g élesztő, 2 dl tejföl, 5 g fehér bors, só, petrezselyem, 1 kávéskanál keményítő, 1 fürt szőlő. Elkészítése: A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 1dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, majd egyik oldalát lisztbe márt...
Tejszínes brokkolikrémleves 2018-08-29 00:45:27
Tejszínes brokkolikrémleves Hozzávalók 50 dkg brokkoli 25 dkg burgonya 1 kis fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 1 csipet csilipor 1 l erőleves (kockából) 2 dl tejszín 1 ek ételkeményítő mandula vagy fenyőmag a tálaláshoz Elkészítés A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát é...
Eredeti somlói galuska 2018-08-08 12:44:29
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne tö...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca 2018-07-28 16:42:45
Fertő parti zöldségleves kapros húsgombóccal Hozzávalók: 2 nagyobb sárgarépa és petrezselyem, 1 kis fej hagyma, fél dl étolaj, 15 dkg zöldborsó, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg rizs, fél kg darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöldje . A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgar...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.