Előző
Következő
|
Bodza |
2011-05-21 08:12:20 |
Bodzavirágszörp 1. Hozzávalók: 10 tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág 1 cm- szárral, amit lerázok a bogaraktól, és óvatosan, de alaposan megmosok folyó csapvíz alatt, 1 nagy lédús citrom, 1 kg cukor, 2 k ecet, 3 dkg citromsav, 1 mokkáskanál nátrium benzoát, 1 mokkáskanál só Egy ötliteres befőttes üveg aljára teszem a virágokat, a citromot egészen vékonyra f... |
Egészséges ételek ínyenceknek |
2008-12-01 23:35:02 |
I. FEJEZET A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztronómiai szak... |
Krémek, mázak, öntetek |
2008-11-30 14:31:56 |
Bodzaöntet Hozzávalók: bodzafejek méz A feketére érett bodzafejeket alaposan megmossuk, majd leszemezzük a tányérjáról. Ezt követően paradicsompasszírozón áttörjük, kevés vízzel felöntjük, majd tejföl sűrűségűre főzzük. Ehhez a forró péphez hideg mézet keverünk. Miután üvegekbe töltöttük és jól lezártuk, száraz, hűvös helyen tároljuk. Pudinghoz, tejbegrízhez és palacsin... |
Bodza többféle képpen |
2007-03-03 15:50:15 |
Bodzaital 10 bodzavirágtányérról alaposan lerázzuk a rovarokat, annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi, s a hűtőszekrénybe tesszük áztatni. Egy nap múlva leszűrjük, és ízlés szerinti mézzel édesítjük. Pár csepp citromlével tehetjük még üdébbé. Bodzaszörp (virágból) Bodzavirágból... |
Csipkebogyó, bodza, kökény |
2006-10-06 18:52:48 |
Csipkebogyóíz, -dzsem, -tea Október elején a vadrózsa teljesen érett, dércsípte, de még nem puha termését ollóval tisztítsuk meg a szárától és a csumájától, és mosás után deszkán, egy éles késsel hosszában vágjuk ketté! Utána késsel kaparjuk ki belőle a szőrös-magvas belső részt, majd a visszamaradt héjat erős vízsugár alatt mossuk meg újra! Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje... |
Előző
Következő
|
|