Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4365574 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 630
Előző Következő
Karádi Erzsébet: Szüret 2018-10-09 09:26:50
Karádi Erzsébet: Szüret Hegyoldalon emberek nyüzsögnek. Puttonyok nyelik a szőlőfürtöket. Kóstolgatják: jó-e íze, zamata? Meglesz-e a bor cukorfoka? Tréfálkoznak, derűs a gazda, óborát jó szívvel kínálja. Óriás bográcsban pörkölt rotyog, vidám asszonynép kuncogva kotyog. A jókedv mindenkire ráragad, szüretelő csapat dalra fakad. Préselik, folyatják szőlő levét, d...
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek 2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés...
A Hévízi-tó ősszel is 30 fokos 2018-09-05 16:19:21
Ahogy fordulunk az őszbe, úgy vágyunk jobban a meleg termálvizekbe, a szaunákba, a nyári zsibongás helyett a nyugodt wellness oázisokba. Hévíz igazi ékszerdoboz a Balaton közelében, a nyári időszakban is kedvelt turista célpont, ősszel azonban egy másik, nyugodtabb arcát mutatja a pihenni vágyóknak. Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-...
Szüret 2018-09-02 12:15:40
Karádi Erzsébet: Szüret Hegyoldalon emberek nyüzsögnek. Puttonyok nyelik a szőlőfürtöket. Kóstolgatják: jó-e íze, zamata? Meglesz-e a bor cukorfoka? Tréfálkoznak, derűs a gazda, óborát jó szívvel kínálja. Óriá...
Kiliti kolbászleves 2018-08-08 13:01:21
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 50 dkg zöldbab, 2 fej közepes vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 25 dkg csípős kolbász, 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejf...
Betyár zöldbableves 2018-08-08 11:45:21
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát m...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Hagyományőrző Péter-Pál nap (Június 29.) 2018-06-25 10:13:32
Június 29-e fontos nap a gazdaember számára. Az aratás kezdetét jelzi, mert ezen a napon megszakad a búza töve. Mivel ez a nap dologtiltó napnak számított, a pappal előzetesen megszentelt kaszával csak megsuhintották a kalászost. Valójában csak július 2-án Boldogasszony napján kezdődött el a búza betakarítása. A gazdaasszony ilyenkor ebédre kaszás-levest és aratópogácsát kíná...
Bográcsgulyás 2018-05-30 11:18:54
Bográcsgulyás Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott marhalábszár, 2 nagy vöröshagyma, 6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír, 4 gerezd fokhagyma, fél kiskanál köménymag, 1,5-2 evőkanál jóféle pirospaprika, só, 2-2 közepes zöldpaprika (édes, nem csípős tévépaprika) és paradicsom (helyettük leh...
A vargabéles legendája 2018-05-19 08:36:01
A Darvas-féle vendéglő Erdély-szerte ismertté vált a vendégeknek kínált ízletes ételeknek és különlegességeknek köszönhetően. Darvasné büszke volt a hírnévre, amelynek megteremtéséhez, férje flekkenei és húskészítményei mellett, kétségkívül az ő főző-sütő tudománya is hozzájárult. Édesanyjától örökölte a tudományt, de az a gyakorlat, amelyet élete során az Aszalós-féle vendégl...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.