Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533474 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 11
Előző Következő
Kolbász készítés, kolbász füstölés tudnivalók 2015-08-27 16:58:03
Kolbász készítés, kolbász füstölés tudnivalók Nem létezik szerintem olyan magyar ember, aki nem szereti a kolbászt. Én is imádom, ha tehetném, akkor csak azt ennék, szalonnával, vörös-, vagy lila hagymával és finom, ropogós, friss kenyérrel. Nincs is ettől jobb. A következő cikkből megtudhatsz mindent a kolbászról, az elkészítési módjairól illetve a kolbász füstöléséről. Kol...
Étlap szótár 2015-06-29 08:38:58
ambassador módra (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vaj...
Nincs szabadúlás. 2012-12-08 13:19:26
TIZENEGYEDIK FEJEZET. Nincs szabadúlás. Meg se virradt még a sápadt reggel, a tündérpaloták kivilágosodtak, s láthatóvá tették a Coketown fölött tekergőző rengeteg füstkígyókat. Faczipők kopogtak a kövezeten, hirtelen fölhangzott a harangok csengése, s a mélabú őrületétől megszállott elefántok, kifényesítve és beolajozva az egyhangú napszámra, egytől-egyig belefogtak újra súly...
Narancsos bordaszelet 2010-12-27 14:54:22
Narancsos bordaszelet 2 narancs 2 evőkanál méz 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál szójaszósz Só és bors ízlés szerint1. Vágja a bordát kisebb dararabokra, és tegye félre. 2. Készítse el a pácot: A legkisebb lyukú reszelőn reszelje le egy narancs héját,...
Étlap szótár 2009-01-06 13:27:49
ÉTLAPSZÓTÁR Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan = (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon = tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- = (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vajjal dúsítva...
Sertéshúsos ételek 2008-12-01 23:28:49
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást alkalmazni....
Búbos hús 2008-08-06 13:46:52
Búbos hús Kollár Gábor - 2008.07.21 Hozzávalók: 8 kicsontozott sertéshús (bordaszelet), két evőkanál zsír, két tejben áztatott zsemle, kávéskanál reszelt vöröshagyma, egy tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt trappista, petrezselyemzöld, só, törött fekete bors, majoránna. Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra vágott gombát, megsózzuk...
Búbos hús 2007-05-04 12:19:50
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertéshús (bordaszelet), két evőkanál zsír, két tejben áztatott zsemle, kávéskanál reszelt vöröshagyma, egy tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt trappista, petrezselyemzöld, só, törött fekete bors, majoránna. Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra...
Étlapszótár 1 2007-04-16 06:37:49
abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál) al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan = (ha zöldség) főzve, majd forrón,...
Étlapszótár 2007-03-22 10:23:37
Étlapszótár 1 -------------------------------------------------------------------------------- abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál) al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásb...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.