Kolbász készítés, kolbász füstölés tudnivalók |
2015-08-27 16:58:03 |
Kolbász készítés, kolbász füstölés tudnivalók Nem létezik szerintem olyan magyar ember, aki nem szereti a kolbászt. Én is imádom, ha tehetném, akkor csak azt ennék, szalonnával, vörös-, vagy lila hagymával és finom, ropogós, friss kenyérrel. Nincs is ettől jobb. A következő cikkből megtudhatsz mindent a kolbászról, az elkészítési módjairól illetve a kolbász füstöléséről. Kol... |
Étlap szótár |
2015-06-29 08:38:58 |
ambassador módra (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vaj... |
Nincs szabadúlás. |
2012-12-08 13:19:26 |
TIZENEGYEDIK FEJEZET. Nincs szabadúlás. Meg se virradt még a sápadt reggel, a tündérpaloták kivilágosodtak, s láthatóvá tették a Coketown fölött tekergőző rengeteg füstkígyókat. Faczipők kopogtak a kövezeten, hirtelen fölhangzott a harangok csengése, s a mélabú őrületétől megszállott elefántok, kifényesítve és beolajozva az egyhangú napszámra, egytől-egyig belefogtak újra súly... |
Narancsos bordaszelet |
2010-12-27 14:54:22 |
Narancsos bordaszelet 2 narancs 2 evőkanál méz 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál szójaszósz Só és bors ízlés szerint1. Vágja a bordát kisebb dararabokra, és tegye félre. 2. Készítse el a pácot: A legkisebb lyukú reszelőn reszelje le egy narancs héját,... |
Étlap szótár |
2009-01-06 13:27:49 |
ÉTLAPSZÓTÁR Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan = (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen bakonyi módon = tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással Batthyány- = (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vajjal dúsítva... |
Sertéshúsos ételek |
2008-12-01 23:28:49 |
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást alkalmazni.... |
Búbos hús |
2008-08-06 13:46:52 |
Búbos hús Kollár Gábor - 2008.07.21 Hozzávalók: 8 kicsontozott sertéshús (bordaszelet), két evőkanál zsír, két tejben áztatott zsemle, kávéskanál reszelt vöröshagyma, egy tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt trappista, petrezselyemzöld, só, törött fekete bors, majoránna. Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra vágott gombát, megsózzuk... |
Búbos hús |
2007-05-04 12:19:50 |
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertéshús (bordaszelet), két evőkanál zsír, két tejben áztatott zsemle, kávéskanál reszelt vöröshagyma, egy tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt trappista, petrezselyemzöld, só, törött fekete bors, majoránna. Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra... |
Étlapszótár 1 |
2007-04-16 06:37:49 |
abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál) al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve angolosan = (ha zöldség) főzve, majd forrón,... |
Étlapszótár |
2007-03-22 10:23:37 |
Étlapszótár 1 -------------------------------------------------------------------------------- abálás = (ha eljárás) 80-90 °C-on való főzés (például szalonnánál) al forno = (ha olasz) sütőben elkészítve vagy sütőben átsütve al dente = (ha tészta) haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve Ambassador módra = (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásb... |
|