Finom füvekkel grillezett jérce |
2024-02-09 18:45:48 |
FINOM FÜVEKKEL GRILLEZETT JÉRCE HOZZÁVALÓK 40 dkg jércemellfilé 4 ek. olaj 1 cs. petrezselyemzöld 1 ek. friss tárkonylevél 5 gerezd fokhagyma kapor metélőhagyma borsikafű (esetleg csombor vagy fehérbors) só ELKÉSZÍTÉS 1 A f... |
Padlizsán gyógyhatásairól |
2024-02-05 22:23:45 |
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI... |
Borsikafű - vagy csombor, egy kiváló gyomorerősítő gyógynövé |
2024-02-03 22:51:11 |
Borsikafű - vagy csombor, egy kiváló gyomorerősítő gyógynövény A borsikafű (Satureja hortensis) az árvacsalánfélék családjába tartozó fűszernövény, mely kiváló gyomorerősítő, emésztést elősegítő gyógynövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, cs... |
Hasnyálmirigygyulladás utáni diétás tanácsok otthonra |
2023-05-15 11:38:36 |
A diéta célja az emésztőrendszer, és ezen belül a pancreas kímélete. Így az étrend fokozottan zsírszegény, durvarost- és alkoholmentes, kímélő fűszerezésű. Az egyszerre nagy mennyiségű étkezéseket kerülni kell, mert panaszokat okozhat, ezért egyszerre csak kevés ételt és italt fogyasszon, legalább naponta ötször-hatszor étkezzen! Fontos követelmény, hogy az emésztőszerveket a... |
Gyógynövény horoszkóp |
2014-04-04 23:58:58 |
Gyógynövény horoszkóp Szüzeknek kontyvirág, skorpióknak zsázsa... Minden állatövi jegy testének megvan a gyenge pontja, a habitusának megfelelően támadhatják meg betegségek. De ugyanígy mind a 12 jegy szülöttének megvannak azok gyógynövényei, amelyek segítségével elkerülhetik a problémákat, vagy meggyógyulhatnak. Kos: III. 21 - IV. 20. Az aktívan élő ember [... |
csombor |
2013-12-20 22:41:28 |
CSOMBOR (Borsfű, borsikafű) Nerm tudtam, hogy a sok finom étel recepjeiben szereplő csombor azonos a borsfűvel, vagy borsikafűvel. Ha van kedvetek, olvassátok el a növébnyről szóló téjékoztatót. BORSIKAFŰ (Satureja Hortensis) Borsikafű, bécsi rozmaring, borsfű, borsika, borsos szatorja, csombor, csomborbors, babfű, hurkafű, kerti méhfű (Satureja hortensis L). Már a XVI.sz... |
Cukkíni római módra |
2010-11-05 04:01:28 |
Cukkíni római módra ................... 2 kg cukkínit gondosan mossunk meg. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk le. 1/2 liter borecetben (5%-os töménységû) forraljuk fel az összevágott cukkínit. Egy citromot mossunk meg, héjával együtt vágjuk igen vékony karikákra, szedjük ki a magját. Az ecetből szûrőkanállal szedjük ki a cukkínit, és a citromkarikákkal... |
Majoránnás véres hurka |
2010-11-04 04:59:43 |
Majoránnás véres hurka ...................... Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só. Elkészítése: A tokaszalonnát puhára főzzük. Az apró kockára vágott zsemlét tejben áztatjuk. A rizst megmossuk és puhára főzzük. A... |
Sólet |
2010-11-04 04:50:28 |
Sólet ..... Hozzávalók: 1 db kisebb füstölt csülök, 50 deka marhaszegy, 2 liba- vagy kacsacomb, 10 deka császárhús, 1 nagyobb hagyma, 60 dkg tarkabab, 20 deka árpagyöngy, só, őrölt fehérbors, szurokfû, majoránna, borsikafû. Elkészítése: A babot előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A vizet többször cseréljük. A csíkokra vágott császárhúst kiolvasz... |
Pacalpörkölt (sertés körömmel) |
2010-11-04 04:47:55 |
Pacalpörkölt (sertés körömmel) .............................. Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfû, borsikafû, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj. Elkészítése: A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórj... |
|