Gluténmentes kenyér |
2017-11-28 08:18:36 |
Hozzávalók: - 300 g Mester KenyérMix liszt - 4 g Dr. Oetker porélesztő - 1 ek útifűmaghéj - 1 tk só - 1 kk cukor - 2 ek burgonyapehely - 1 ek vegyes magkeverék - 350 ml langyos víz - 2 ek kókuszolaj (a szárazanyag összesen 345 gramm volt) A lisztet, cukrot, sót, burgonyapelyhet, magkeveréket és az útifűvet, élesztőt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hoz... |
A csalán |
2017-08-26 22:11:46 |
A csalán egyike a méltatlanul mellőzött gyógynövényeinknek, holott minden része - gyökere, szára, levele és virága is gyógyhatású. Milyen ételeket készíthetünk belőle? A nagy csalán (Urtica dioica) az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma, így használjuk a konyhában és a fürdőszobában... |
CSALÁN RECEPTEK - Gyógyhatású alapreceptek |
2017-02-22 07:25:40 |
Tea 2,5 dl forró vízbe tegyünk egy teáskanálnyi csalánt, 4 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük. Javíthatjuk ízét édesköménnyel. 3-4 hetes teakúra a körömgombásodás és ekcéma ellen is javasolt. Alkalmazható fejfájás, migrén és allergia esetén is. Reggel éhgyomorra egy, napközben 1-2 csészényi tea fogyasztása javasolt. Tinktúra A kiszedett gyökeret alaposan megmossuk,... |
Csalán fasírt |
2017-02-22 07:23:24 |
Csalán fasírt A megfőzött, és leszűrt csalánlevelet összekeverjük gabonapehellyel, aminek a mennyisége legyen a csalán kétszerese. Adjunk hozzá 100 g zsemlemorzsát, ugyanennyi lenmagpelyhet, vagy kenderlisztet, 2 db felaprított vöröshagymát, két fej gerezdjeire bontott és zúzott fokhagymát, 100 g burgonyapelyhet, 100 g burgonyakeményítőt. Az egészet gyúrjuk össze, ha túl száraz,... |
Lángos |
2016-11-14 07:04:02 |
Burgonyás lángos 1. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez. A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt;beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanya... |
Almás-fűszeres kenyér |
2016-03-18 22:29:49 |
Almás-fűszeres kenyér Hozzávalók 25 dkg durum liszt 25 dkg rétesliszt 1 cs sütőpor 2 ek burgonyapehely vagy burgonyapüré por 1 db közepes savanykás alma 2 ek étolaj 2 mk só kb. 4 dl hideg víz 1 tk őrölt fahéj magvak a szóráshoz pl. tök, napraforgó vagy len Elkészítés A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, elke... |
Házi fehér kenyér |
2015-03-06 22:31:32 |
Hozzávalók: Az előtésztához: 50 deka kenyérliszt (BL 80) 3 deci víz 1 deka friss élesztő 1 csipetnyi cukor. A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Takarjuk le és addig kelesszük, amíg túlkel. Ennek biztos jele, hogy a tészta összeesik. Ezután átgyúrjuk és lezárható edényben a hűtőbe tesszük. Ha kenyeret sütünk, akkor ebből a tésztából teszünk... |
x |
2014-02-07 21:22:42 |
- Hegedüsné Erzsi [Böbe] BURGONYÁS LÁNGOS (18-20 db.) HOZZÁVALÓK: 1 kg liszt, 30-40 gr. burgonyapüré pehely, 7-8 dl. viz, 30 gr. élesztő, 30 gr. só, 20 gr. cukor. Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl cukros vizben. Közben a burgonyapelyhet feloldjuk a maradék langyos vizben. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a már előzőleg a sóval összekev... |
Rokfortos-fokhagymás krémleves |
2013-09-17 22:34:39 |
Rokfortos-fokhagymás krémleves Hozzávalók 4 személyre: 10 szál újhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 szál petrezselyem 10 dkg márványsajt 2 evőkanál olaj 5 dl tej 2 erőleveskocka 3 evőkanál burgonyapehely 2 dl tejszín 1 csipet szerecsendió Elkészítés: Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk (a zöld ha... |
receptek |
2013-08-28 16:22:31 |
El is felejtettem, hogy van egy ilyen mappám is, és én csak úgy beírogattam mindent ide. Sok receptes könyv és recept már rengeteg webes oldalon is megtalálható, mégis nekem kicsit speciálisabb az életem, mert a gyerekek miatt gluténmentes diétát kell tartani, és a fiam laktóz érzékeny. De mégsem emiatt olyan nehéz minden nap kitalálni mi a fene legyen ma az ebéd. 3 gyerekes any... |
|