Előző
Következő
|
Finomság... |
2011-05-28 11:47:54 |
Boros kacsasült recept Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa 15 dkg vaj 5 dl húsleves 3 dl fehérbor 1 mk. fehér bors 1 ek. só A kacsát megtisztítjuk, megszzuk, majd vajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a bort és a felforrósított húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes f... |
Ünnepi báránygerinc |
2011-04-16 13:13:56 |
1 kg báránygerinc 8 szelet angol szalonna 75 dkg apróburgonya 40 dkg ceruzabab 2 sárgarépa 4 paradicsom 2 hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dkg reszelt parmezánsajt 4 dl húsleves 4 dkg vaj só bors 1 kk provenze-i fűszerkeverék A gerinc zsiros tetejét kocka alakúra beirdaljuk, bedörzsöljük a fűszerekkel zsiradékkal bérelt tepsibe fektetjük, mellérakunk egy... |
Töltött tojás |
2011-04-16 13:12:04 |
4 főtt tojás 8 dkg főtt burgonya 8 dkg póréhagyma 5 g s 3 g reszelt szerecsendi 1 dkg mustár 5 dkg vaj 1,5 dl tejföl 4 dkg reszelt sajt Kettévágjuk a tojásokat, a sárgáját a burgonyval együtt összetörjük, majd a vajjal, mustárral, sval, szerecsendival alaposan összekeverjük. Utána a tojásfehérjékbe töltjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, majd beletesszük a toj... |
Sűlt máj fokhagyma mártásban |
2010-09-19 11:40:22 |
Bacsáné Rózsa Barátnőm küldte Hozzávalók: * 40 dkg sertésmáj, 6 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, törött bors, só. Elkészítése: A lemosott, megtörölgetett májat vékony szeletekre vágjuk, majd lisztben megforgajuk, és a forró olajon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütj... |
Előző
Következő
|
|