A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini |
2024-04-16 20:38:13 |
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini - miért fogyasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket? Már nagyon sokan várták a tavaszt, hiszen ilyenkor kezdenek érni a szezonális gyümölcsök, amelyek nemcsak lédúsak és ízletesek, de rendkívül egészségesek is. Nemcsak egyes gyümölcsök örvendeztetnek meg bennünket, hanem már kora tavasztól ehetünk sok-sok zöld... |
10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni |
2024-04-15 22:40:38 |
Az agyagcsere több attól, hogy az étel energiává alakul át. Segíti az alapvető funkciók fenntartását, mint például a sejtek regenerálódása, a hormonegyensúly, a légzés vagy akár a vérkeringés. Elég sok tényező befolyásolja: a nemed, a korod, a magasságod, a testsúlyod és az étkezési szokásaid. Minél gyorsabb az anyagcseréd, annál több energiád van, és annál hatékonyabb a fogyá... |
Savas reflux csökkentése |
2024-04-05 22:43:37 |
Brokkolival, zöldbabbal, uborkával, karfiollal és spárgával is csökkenthető a savas reflux Azok, akik a savas reflux nevű betegségtől szenvednek, gyakran tapasztalnak meg kellemetlen tüneteket. Ilyenkor fájdalmas és égő érzés jelentkezhet a nyelőcsőben, a gyomorban, de még a mellkasban is. Ezek a tünetek akkor alakulnak ki, amikor a gyomorsav tartalma a nyelőcsőbe kerül, és ezz... |
Gyulladáscsökkentő étrend egyszerűen és hatékonyan |
2024-04-02 23:04:06 |
Az utóbbi évtizedekben nagyon megváltoztak az emberek étkezési szokásai. Sok és egyre több feldolgozott élelmiszer kerül a családok asztalára, amelyek viszont nagyon egészségtelenek. Akár gyulladást is okozhatnak az emberi szervezetben, amely aztán sokféle betegség kiindulópontja lehet. Ilyen például a szív- és érrendszeri betegség és a cukorbetegség. Az étrenden való változtat... |
Táplálékok a máj egészségének fenntartásáért |
2024-03-26 19:53:29 |
Az egyik legfontosabb szervünk a máj. Ennek a szervnek kiemelkedő szerepe van a méregtelenítésben, a szénhidrát-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, az emésztésben, az epetermelésben és a hormonszekrécióban. Akármilyen májbetegségünk is van, az minden esetben akadályozza az anyagcsere-funkciókat, azonban vannak olyan táplálékok, melyek nagyon jól regenerálják a májat és védik ezt... |
Allergiaszezon idején is ehetjük |
2024-03-12 22:10:15 |
Táplálékok, amelyekre allergiaszezon idején is számíthatunk Az allergiásoknak nem kell bemutatni az allergia kellemetlen tüneteit. Az orrfolyás, a tüsszögés, a könnyező és kivörösödő szemek minden allergiás ember számára ismerős tünet lehet. Az allergia kialakulásáért az immunrendszer gyengesége tehető felelőssé, illetve a szervezetben kialakuló gyulladás, amely általában a bel... |
Kollagénkiegészítők |
2024-03-08 21:35:27 |
A kollagénkiegészítők és a csontleves is fokozza a szervezet kollagéntermelését A kollagén az egyik leggyakoribb fehérje a szervezetben, amely leginkább a hajban és a bőrben található. A megfelelő mennyiségű kollagén felelős azért, hogy a hajunk szép, egészséges, míg a bőrünk rugalmas maradjon. Az életkor előrehaladtával azonban a szervezet természetes kollagéntermelése csök... |
Magas koleszterinszintre tippek |
2024-03-06 23:36:18 |
Tippek a magas koleszterinszint csökkentésére : olívaolaj, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök és keresztesvirágú zöldségek A magas koleszterinszint mindenképpen veszélyes, még ha sokan azt állítják, hogy ez nincs így. Amennyiben elkezdünk életmódot váltani, azt tapasztalhatjuk, hogy a koleszterinértékeink egyre inkább közelítenek az ideálishoz. Merthogy nem elegendő csak az étkezési... |
Egészséges zöldségek és gyümölcsök |
2024-03-03 20:44:45 |
Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitaminokat és ásv... |
A máj ezeket a táplálékokat szereti |
2024-03-03 20:13:19 |
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bír... |
|