caponata (szicíliai padlizsánragu) |
2018-09-17 23:54:49 |
Caponata (szicíliai padlizsánragu) Hozzávalók 1 db nagyobb padlizsán 4 db paradicsom 1 db vöröshagyma 3 szál zeller 1 ek mazsola só 10 db fekete olívabogyó 20 db kapribogyó 6 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 1 ek cukor 3-4 db bazsalikomlevél 5 dkg fenyőmag Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk,... |
Tallóztam |
2018-08-17 21:19:16 |
Szicília a Nap Varázslatos Szigete. Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiválóan alkalmas, hogy körbe autózzuk és utazzuk a Nap szigetét. Már Goethe is megírta a szigetről: Szicília nélkül nem lehet igazi képünk... |
Érdekesség |
2018-08-14 20:16:38 |
Szicília a Nap Varázslatos Szigete. Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiváló... |
caponata (szicíliai padlizsánragu) |
2018-01-04 23:14:15 |
Caponata (szicíliai padlizsánragu) Hozzávalók 1 db nagyobb padlizsán 4 db paradicsom 1 db vöröshagyma 3 szál zeller 1 ek mazsola só 10 db fekete olívabogyó 20 db kapribogyó 6 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 1 ek cukor 3-4 db bazsalikomlevél 5 dkg fenyőmag Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk,... |
caponata (szicíliai padlizsánragu) |
2017-07-05 23:45:17 |
Caponata (szicíliai padlizsánragu) Hozzávalók 1 db nagyobb padlizsán 4 db paradicsom 1 db vöröshagyma 3 szál zeller 1 ek mazsola só 10 db fekete olívabogyó 20 db kapribogyó 6 ek olívaolaj 2 ek balzsamecet 1 ek cukor 3-4 db bazsalikomlevél 5 dkg fenyőmag Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk,... |
caponata (szicíliai padlizsánragu) |
2017-01-17 09:30:44 |
Hozzávalók: 3 közepes nagyságú, zsenge padlizsán (kb. 1 kg), só, 5-5 dkg mazsola és fenyőmag, 1 közepes vöröshagyma, 2 ág halványzeller (szárzeller), 80 dkg paradicsom (60 dkg konzerv hámozott paradicsom is lehet), kb. 8 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál vörösborecet vagy balzsamecet, 3 evőkanál kapribogyó, 3 evőkanál magozott fekete olajbogyó, őrölt feket... |
Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata) |
2016-07-22 21:48:35 |
Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata) Hozzávalók 1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér kb. 6 ek olívaolaj 1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze) 1-2 ek áttört fokhagyma 1 csésze felkockázott zeller 1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika 1 csésze magozott zöld olajbogyó 1/4... |
Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata) |
2016-07-06 23:03:08 |
Hozzávalók 1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér kb. 6 ek olívaolaj 1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze) 1-2 ek áttört fokhagyma 1 csésze felkockázott zeller 1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika 1 csésze magozott zöld olajbogyó 1/4 csésze vörösborecet 1/4 csésze paradicsompü... |
Mediterrán padlizsánsaláták |
2015-09-17 21:59:45 |
Mediterrán padlizsánsaláták Salátának hívjuk, pedig hagyományos értelemben nem is saláta, sokkal inkább valamiféle krém, amit előételként pirítóssal vagy pitával, főételként viszont grill húsok köreteként is fogyaszthatunk. A padlizsánkrémek, padlizsánkaviárok, vineták vagy padlizsánsaláták számtalan fajtája ismert a Közel-Kelettől egészen Európa nyugati csücskéig, sőt a... |
Padlizsán, a csodazöldség |
2015-08-10 21:45:46 |
Padlizsán, a csodazöldség A padlizsán a grillezések, a nyár kapcsán előtérbe kerülő mediterrán ételek megkerülhetetlen alapanyaga. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is. Bár néhányan még idegenkednek tőle, jól elkészítve nehéz neki ellenállni! A padlizsán őshazája Ázsia. Ennél pontosabban nehéz meghatározni, bár a botanikusok jó része egyet ért azzal, hogy valósz... |
|