Rizottó Giuseppe Verdi módra |
2017-05-02 23:37:41 |
Rizottó Giuseppe Verdi módra Hozzávalók 1/2 fej hagyma 8 dkg apró csiperkegomba 8 dkg spárgafej só 8 dkg pármai sonka 8 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 6 dkg vaj 32 dkg carnaroli rizs 1 l húslevesalaplé 0,5 dl főzőtejszín 8 dkg reszelt parmezán sajt Elkészítés A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.... |
Kukoricás arancini (rizottógolyó) paradicsomos mártogatóssal |
2016-04-19 22:54:14 |
Kukoricás arancini (rizottógolyó) paradicsomos mártogatóssal Hozzávalók 8 darabhoz: 2 ek olaj 1 kis fej vöröshagyma 15 dkg rizottórizs (arborio vagy carnaroli) 1 dl száraz fehérbor 5 dl zöldségleves-alaplé só 3 ek vaj 3 ek reszelt parmezán 1 db tojás 8 dkg főtt kukorica vagy konzervkukorica A panírozáshoz:... |
Gombás rizottó |
2016-01-11 23:08:05 |
Gombás rizottó Hozzávalók: 30 dkg orzo (rizsszem alakú) tészta 1 liter húsleves alaplé 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1,5 dl száraz fehérbor 10 dkg vaj 2 evőkanál olívaolaj 15 dkg reszelt parmezán sajt 20 dkg gomba Elkészítés: A gombát összevágom apró kockára, és magas lángon, kevés olajon megpirítom. Sózom, borsozom ízlés szerint, és félreteszem.... |
Rizs |
2015-11-18 19:12:16 |
A rizs a világ lakossága több mint felének alapvető tápláléka. A rizs a rizspázsitfűfélék családjába tartozik. A rizs számtalan fajtája között a szemek színe és alakja alapján lehet (többé-kevésbé) eligazodni. A barna rizs attól barna, hogy a hántolás után nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett ,,ezüsthártyát" (korpa és csíra), emiatt nagyobb a... |
Gazdaságosan finomat - rizsből |
2015-02-01 23:35:58 |
Gazdaságosan finomat - rizsből A rizs alapélelmiszer, s mint ilyen, remekül használható szinte mindenbe. Készíthetünk belőle levest, tökéletes levesbetét, főételként is megállja a helyét, és híresen jó köret. Sőt még desszertet is készíthetünk belőle. Emellett pénztárcakímélésből is érdemes felfedezni ezt a világ nagy részén mindennapi élelemként használt alapanyagot. Az... |
A rizs - alapvető táplálék |
2014-02-20 09:13:12 |
Rizsföld Japánban A rizs (Oryza sativa) a világ lakossága több mint felének alapvető tápláléka. A rizs a pázsitfűfélék családjába tartozik. A rizs számtalan fajtája között a szemek színe és alakja alapján lehet (többé-kevésbé) eligazodni. A barna rizs attól barna,... |
A póréhagyma |
2013-12-19 23:23:50 |
A póréhagyma A 90-es években volt nagyon menő a póré, akkor mindent azzal főztünk, aztán évekig mostohagyerek volt. Most újra fénykorát éli... A franciák sok jó ételt kitaláltak, köztük ezt a burgonyás-póréhagymás krémlevest is, amit ők többnyire hidegen, tejszínesen fogyasztanak. Ennek őszi-téli megfelelője ez a pirított gombás verzió, ami a hid... |
A rizottó titka |
2013-05-22 11:30:05 |
A rizottó titka Gyors, kiadós, egyszerű, ezerféle módon variálható - persze hogy szeretjük! Természetesen van néhány trükk és fortély, ami nélkül nem készülhet tökéletes rizottó. Most minden kiderül! A gyorsan elkészíthető ízletes fogás egyik titka a speciális, rizottóhoz való rizsfajta. A másik titok az elkészítés módjában rejlik... ha apránként öntjük fel a rizst... |
Tallóztam. |
2013-05-11 07:22:55 |
Ki ne ismerné a szűkös napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel, ha ügyesen zsonglőrködünk. A takarékos háztartásnak ugyanis egyetlen titka a tehetséges háziasszony! A takarékos konyha nem jelenti azt, hogy vacak minőségű, rossz ízű, gyenge alapanyagokból készített ételek kerülnek az asztalra. A ga... |
Olcsó receptek, kiadós ételek! |
2013-05-09 21:33:08 |
Ki ne ismerné a szűkös napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel, ha ügyesen zsonglőrködünk. A takarékos háztartásnak ugyanis egyetlen titka a tehetséges háziasszony! A takarékos konyha nem jelenti azt, hogy vacak minőségű, rossz ízű, gyenge alapanyagokból készített ételek kerülnek az asz... |
|