Eper-szerelem |
2018-05-30 23:54:54 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Egyszerű kávés panna cotta |
2018-03-14 23:25:33 |
Egyszerű kávés panna cotta Hozzávalók 2 db zselatinlap 1 db vaníliarúd 2 dl habtejszín 5 dkg kávéízű étcsokoládé 1/2 dl erős presszókávé csokoládé vagy kávészemek a díszítéshez Elkészítés A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük va... |
Eper-szerelem |
2017-06-08 23:48:31 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Klasszikus panna cotta |
2017-03-07 22:55:27 |
Klasszikus panna cotta Hozzávalók 1 dl tej (minimum 3,5 %-os) 6 dl habtejszín ( 30%-os) 4 lap zselatin 10 dkg kristálycukor 1 rúd bourbon vanília Elkészítés A tejet és a tejszínt egy közepes méretű, vastag aljú fazékba öntjük. A vaníliarudat óvatosan hosszában felvágjuk, majd kivájjuk a közepét, és bele rakjuk a tejes tejszínbe. Belet... |
Kókuszos-gránátalmás panna cotta |
2017-02-10 22:36:04 |
Kókuszos-gránátalmás panna cotta Hozzávalók A kókuszos részhez: 10 dkg kókuszreszelék 4 dl tej 2,5 dl tejszín 2 ek barna cukor 2 cs vaníliás cukor 2 tk zselatin (por) A gránátalmás részhez: 1 db gránátalma 1 ek porcukor 1/2 db citrom leve 2 dl víz 20 g zselatin (por) 4-5 csepp piros ételfesték Elkés... |
Levendulás panna cotta |
2016-04-22 20:16:06 |
Levendulás panna cotta Hozzávalók 2,5 dl tej 4 tk levendulavirág + a díszítéshez 10 dkg cukor 1 tk zselatinpor 1 db citrom 2,5 dl görög joghurt Elkészítés 1. A tejet megmelegítjük és hozzákeverjük a levendulavirágokat. Pihentetjük 5 percig, majd leszűrjük. A tejet a cukorral lábosba tesszük, és kevergetve addig melegítjük, míg a cu... |
Panna cotta, az olasz csodadesszert |
2015-07-27 10:56:13 |
A vaníliás-tejszínes krémhez szinte mindenféle gyümölcs, öntet jól illik Panna cotta, az olasz csodadesszert A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, ma... |
Kajszibarack: életerő, egészség |
2015-07-15 21:15:52 |
Kajszibarack: életerő, egészség A kajszi az egyik legnagyobb termőterülettel rendelkező gyümölcsünk, csak az alma, a szilva és a meggy előzi meg. A magyar kajszi külföldön is fogalom, a kiváló íz és minőség védjegye. Kajszibarack A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Közeli rokona a szilva, az ősziba... |
Eper-szerelem |
2015-06-10 22:17:31 |
Eper-szerelem Az eper igen régóta velünk együtt él, ám áltermésének, majdnem-bogyójának fogyasztása mégis csak néhány évszázados múltra tekint vissza. A magjait kívül hordó bogyó története szorosan összefonódott az európai történelemmel. Eper-történelem Az eper már az időszámításunk előtti időszakban megtalálható volt a mediterrán térségben, bizonyíthatóan Itáliában,... |
Kölespuding |
2014-11-21 18:59:57 |
Receptek egyperces Köleses panna cotta, avagy lélekmelegítő kölespuding Zselatin helyett a köles sűríti a tejszínes krémet. Egyszerű, finom, gyors és laktató. Nálunk a gyerekek ugyanúgy szeretik, mint a felnőttek. Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg hántolt köles 2... |
|