Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4353688 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 372
Előző Következő
Tallóztam 2018-10-12 20:17:19
Káposztás paszuly - ahogy a Beregben csinálják Hozzávalók: 1 db füstölt csülök, 1/2 kg száraz tarkabab (nálunk paszuly), 1 kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, fél liter tej, liszt (leves literenként egy fakanál lisztet számítva) pirospaprika 2 evőkanál zsír.káposztás paszuly Elkészítése: A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áztatjuk. Másnap kb. 3 lite...
Kávai lecsó 2018-08-08 11:06:07
Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál majoránna, fél teáskanál kömény. A körmöt é...
Karajba zárt csülök 2018-05-10 21:27:24
Karajba zárt csülök Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához: 1 füstölt csülök 9-10 szelet karaj kb 20 szelet bacon 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál mustár kb 20 dkg reszelt sajt 2 tojás liszt Elkészítése: A csülköt előző nap főzzük...
Karajba zárt csülök 2018-02-13 18:29:15
Karajba zárt csülök Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához: 1 füstölt csülök 9-10 szelet karaj kb 20 szelet bacon 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál mustár kb 20 dkg reszelt sajt 2 tojás liszt Elkészítése: A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra é...
Karajba zárt csülök 2018-02-10 14:54:51
Mivel ezt is megsütöttem, ide teszem,máskor is meglegyen... Karajba zárt csülök Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához: 1 füstölt csülök 9-10 szelet karaj kb 20 szelet bacon 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál mustár kb 20 dkg reszelt sajt 2 tojás liszt Elkészítése: A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alat...
Sertéscsülök Rőmertopfban 2018-02-08 11:09:01
Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéscsülök 3 evőkanál liszt Só ízlés szerint 2 teáskanál csípős pirospaprika (helyette lehet édesnemes is) 2 mokkáskanál őrölt bors 2 nagy fej vöröshagyma 9 gerezd fokhagyma (lehet több is) 4 dl tejföl 1 dl olaj 2 nagy zöldpaprika 2 nagy paradicsom A Rőmertopf tálat egy óráig hideg vízben áztatom. Közben a csülköt (bőrével együtt) ny...
Roma konyha 2018-01-17 14:37:20
az alábbi receptekből is látható, hogy a romák konyhája ahhoz igazodott, amijük volt - ha éppen bővelkedtek húsban, ételeiket gazdagon készítették, ha meg nem, akkor megelégedtek az üres csucsogóval vagy a lecsóval. Ez utóbbi, a lecsó az egyik legelterjedtebb ételük volt; szalonnát, tojást is tettek bele - ha éppen volt otthon -, köretnek pedig leggyakrabban ková...
Jókai-bableves 2017-10-10 22:23:51
Jókai-bableves Hozzávalók 18 dkg szárazbab vagy 30 dkg friss fejtett bab 1 db füstölt sertéscsülök 10 dkg sárgarépa 8 dkg petrezselyemgyökét 1 db babérlevél 1 gerezd fokhagyma 15 dkg zöldpaprika 7 dkg friss paradicsom só 30 dkg kolbász 4 dkg zsír 3 dkg liszt 3 dkg vöröshagyma 1/2 dkg fűszerpaprika 1...
Ízőrzők – Noszvaj 2017-04-27 07:23:28
Ízőrzők - Noszvaj - receptek Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, fel...
Káposztás paszuly 2016-07-19 09:09:41
Káposztás paszuly - ahogy a Beregben csinálják Írta: Bveva Hozzávalók 1 db füstölt csülök, 1/2 kg száraz tarkabab (nálunk paszuly), 1 kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, fél liter tej, liszt (leves literenként egy fakanál lisztet számítva) pirospaprika 2 kanál zsír.káposztás paszuly Elkészítése: A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áz...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.