Előző
Következő
|
Csalamádé |
2017-09-11 08:31:21 |
Hozzávalók: 2 kg káposzta (2 kisebb fej) 2 kg uborka 1 kg sárgarépa 1 kg vöröshagyma 1 kg kápia paprika 3 dl 10%-os ecet 30 dkg cukor 10 dkg só (semmiképpen nem jódozott! , én parajdit használok) 1 mokkáskanál borkén 1 mo... |
Készítsd el a legfinomabb csalamádét télire ! |
2013-09-09 07:29:35 |
Hozzávalók: 1,5 kg káposzta, 1,5 kg hagyma, 1,5 kg uborka, 1,5 kg paprika, 1,5 kg zöld paradicsom, 6 dl 10%-os ecet, 10 dkg só, 40 dkg cukor, 1 kk. Na-benzoát, 1 csapott evőkanál. citromsav. Elkészítése: az összes zöldséget vékonyra szeleteljük: a káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát, uborkát, paradicsomot pedig vékony karikákra (a káposztát gyalulhatjuk is, de nekem valah... |
Zrínyi Miklós: Arianna sirása |
2012-02-23 12:42:54 |
Zrínyi Miklós: Arianna sirása 1. Adria tengernek fönnforgó habjai Vallyon oly nagyok-é, mint szemem árjai? Vallyon oly nagyok-é Mongibél lángjai, Mint égő szüvemnek lángos hatalmai? 2. Én éjjel, én nappal keserven ohajtok, Miként fülemile, vértajtékot hányok: De nagy nyavalyámbul gyógyulni nem tudok, Sőt sebben, sőt kinban ujulton ujulok. 3. Nagy sebet mert csiná... |
Csalamádé |
2011-08-29 21:06:47 |
Csalamádé Hozzávalók : 2 kg paprika 2 kg káposzta 2 kg csemege uborka 1,5 kg vöröshagyma 1,5 kg zöld paradicsom A léhez : 12 dkg só 45 dkg porcukor 3 dl 20%-os ecet 1 kk szalicil 1 kk borkén Elkészítés : A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázzuk.) A hozzávalókat egy nagy műanyag edénybe tesszük. A léhez val... |
Csalamádé |
2010-07-06 17:20:08 |
* 2 kg paprika * 2 kg káposzta * 2 kg csemege uborka * 1,5 kg vöröshagyma * 1,5 kg zöld paradicsom A léhez: * 12 dkg só * 45 dkg porcukor * 3 dl 20%-os ecet * 1 kk szalicil * 1 kk borkén elkészítés 1. A zöldségeket uborka gyalun legyalulj... |
Nyári csalamádé |
2010-07-05 15:53:27 |
* 1 fej vöröshagyma * 2-3 db paprika * 2 db paradicsom * 2 ek ecet * só * pár csepp étolaj (elhagyható) elkészítés 1. A hagymát megtisztítjuk. Félbe, a feleket pedig vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, sózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.... |
Csalamádé |
2010-07-02 23:29:20 |
hozzávalók 4 főre * 2 kg paprika * 2 kg káposzta * 2 kg csemege uborka * 1,5 kg vöröshagyma * 1,5 kg zöld paradicsom A léhez: * 12 dkg só * 45 dkg porcukor * 3 dl 20%-os ecet * 1 kk szalicil * 1 kk borkén elkészítés 1. A zöldségeket ubor... |
Előző
Következő
|
|