Előző
Következő
|
A hasmenés gyakori okai |
2023-01-15 19:27:30 |
A hasmenés gyakori okai : közkedvelt élelmiszerek, amelyek hasmenést okozhatnak Nem csak vírusok, baktériumok, vagy ételintolerancia okozhat hasmenést, hanem bizonyos ételek túlzott, vagy nem megfelelő fogyasztása is. Lássuk, mire érdemes odafigyelnünk! Hogy miért okoznak bizonyos ételek hasmenést? A hasmenést kiváltó ételek és ételcsoportok egyénenként eltérőek lehetnek.... |
Fruktózintolerancia - okok, felismerés, kezelés |
2023-01-14 23:14:19 |
A fruktózintolerancia a napjainkra jellemző megnövekedett cukorfogyasztásnak köszönhetően egyre gyakrabban fordul elő. Az új esztendő beköszöntével sokan tesznek újévi fogadalmat, melynek tárgya gyakran a több mozgás és az egészségesebb életmód. Ezekhez azonban hozzátartozik az is, hogy oda kell figyelünk testünk jelzéseire, hiszen a visszatérő, akár kisebb panaszok is az elője... |
Az adalékanyagokról |
2022-01-15 21:49:29 |
Adalékanyagok. Kell ez nekünk? - interjú Dr Németh Alíz gasztroenterológussal A mai kor emberének táplálkozására jellemző, hogy a boltokban kapható élelmiszerek sok cukrot, tartósítószert, adalékanyagot és színezéket tartalmaznak. Dr Németh Alíz gasztroenterológust, hepatológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük arról, hogy ezek a feldolgozott élelmiszerek menn... |
Az emésztés során |
2017-11-16 20:17:19 |
Ezért szellentünk büdöset Szerző: HáziPatika.com Szellenteni emberi dolog, és azt is tudja mindenki, hogy nem túl kellemes "illatokkal" jár. De mi van akkor, ha a gázok még a szokásosnál is büdösebbek? Mi minden állhat ilyenkor a háttérben? A gyomorban található baktériumok Az emésztés során a belekben élő baktériumok olyan anyagokat, például hidrogén-szulfidot termeln... |
A xilitol nem természetes édesítő alapanyag |
2014-09-09 19:34:10 |
A xilitolt sokan azért fogyasztják cukor helyett, mert - szemben a finomított, ipari cukorral - valamiféle természetes édesítőszerként él a fejükben. A helyzet ezzel szemben az, hogy a nyírfacukorként is ismert xilitolt bonyolultabb kémiai folyamat során nyerik ki a gyakran genetikailag módosított kukoricából, mint a kristálycukrot a cukorrépából. Egy kis kémia az... |
GMO kukoricából van, nem bionyírfából |
2014-09-02 13:00:50 |
A kutyákat megöli, minket meghajt A xilitolt sokan azért fogyasztják cukor helyett, mert - szemben a finomított, ipari cukorral - valamiféle természetes édesítőszerként él a fejükben. A helyzet ezzel szemben az, hogy a nyírfacukorként is ismert xilitolt bonyolultabb kémiai folyamat során nyerik ki a gyakran genetikailag módosított kukoricából, mint a kristálycukrot... |
Pénzkidobás a nád és nyírfacukor? |
2014-05-10 17:30:45 |
" Mára a nyírfacukor jelző lényegében nem több, mint egy romantikus hangulatú reklámkifejezés." - Felesleges a kristálycukornál jóval drágább nádcukrot megvenni, mert ugyanaz az anyag. A szintén méregdrága nyírfacukornak kevés köze van a nyírfához, sokkal inkább a kukoricához áll közel, a barnacukor pedig csak szín.. ÚJABB ILLÚZIÓROMBOLÁS KÖVETKEZIK Az alapélelmiszerek... |
A legújabb |
2012-01-30 09:49:01 |
Vannak olyan italok, melyekkel felgyorsítható a fogyás üteme. A következő méregtelenítő-zsírégető vizekhez csak néhány alapanyag kell. Napi hét-nyolc pohárral kortyolj el belőlük, igyál mellé 1,5 liter ásványvizet, és elindulnak lefelé a plusz kilók. Az almás-fahéjas fogyasztó víz méregtelenít, gyorsítja az anyagcserét, ráadásul feltölt vitaminokkal is. Egy-két almát szelj f... |
Gyógynövények Cukorbetegeknek, |
2010-09-03 21:45:52 |
Gyógynövények Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak Melyik cukorbeteg ne örülne, ha gyógyszerszedés helyett elég lenne egy növény levelének rágcsálása? Van-e olyan fogyókúrázó, aki böjtölés, számolgatás, önsanyargatás helyett ne a gymnema fogyasztását választaná? Mielőtt sietne... |
Gyógynövények / Szakanyag -1 |
2010-02-20 19:54:00 |
Szabó László Gy. GYÓGYNÖVÉNYISMERET (speciális kollégiumhoz alapok) biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak (kiegészítő ajánlott ismeretek) Tartalom Általános rész 1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve 2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok 3. Növényi anyagcsere és kapcsolata a hatóanyagok képződésével a)... |
Előző
Következő
|
|