Előző
Következő
|
akkor kezdődjön.... |
2014-01-01 10:27:26 |
Nekem fullosan elegem van, ennél higgadtabban nem tudom már elviselni a jelen idegfeszítő napokat. Várom már mikor szállhatok ki, ez a fajta élet nem az én életem. Baromira nem érzem jól magam. soha -sehol-senkivel...nem megy a felejtés bizonyos formája. A halál képe már ne... |
Alapvajkrém |
2010-11-02 18:45:51 |
Ezekkel a krémekkel, töltelékekkel megtölthetünk tortalapokat, piskótatekercset, összeragaszthatunk apró, omlós süteményeket stb. A tortákat, süteményeket a fogyasztás előtti napon töltsük meg. Alapvajkrém Egy 6 tojásból készült tortához kb. 20 dkg vaj és 20 dkg cukor kell. Ha a tortát nem fondannal, hanem saját krémjével vonjuk be, vagy spricceljük, akkor 10 dkg vajjal és 10... |
ToRTaKRéMeK |
2010-10-16 19:52:03 |
TORTAKRÉMEK Alapvajkrém Egy 6 tojásból készült tortához kb. 20 dkg vaj és 20 dkg cukor kell. Ha a tortát nem fondannal, hanem saját krémjével vonjuk be, vagy spricceljük, akkor 10 dkg vajjal és 10 dkg cukorral többet veszünk hozzá. A cukrot annyi vízzel, hogy elfedje, kevés citromlével hólyagosra főzzük. Közben vizes ecsettel az edény oldaláról lemossuk az odarakódott cukrot... |
Alapvajkrém |
2010-09-24 05:53:09 |
Alapvajkrém Egy 6 tojásból készült tortához kb. 20 dkg vaj és 20 dkg cukor kell. Ha a tortát nem fondannal, hanem saját krémjével vonjuk be, vagy spricceljük, akkor 10 dkg vajjal és 10 dkg cukorral többet veszünk hozzá. A cukrot annyi vízzel, hogy elfedje, kevés citromlével hólyagosra főzzük. Közben vizes ecsettel az edény oldaláról lemossuk az odarakódott cukrot a forró cukor... |
Torták |
2008-12-01 23:27:44 |
TORTÁK (bevezető) A torták készítéséhez csak friss tojásokat használjunk. Vigyázzunk arra, hogy a tojásfehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert csak így tudjuk megfelelően habbá verni. Az edények, habverők nagyon tiszták, teljesen zsírmentesek legyenek. (Ecettel, sóval kimossuk, hideg vízzel kiöblítjük.) A torta keverése előtt mindent előkészítünk, a cukrot, lisztet pap... |
Előző
Következő
|
|