Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533517 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 226
Előző Következő
ördögpirula nevű fánk 2023-05-03 18:17:42
Ne féljetek a neve miatt, nem lesz tőle semmi bajotok! Ez egy igazi hagyományos, klasszikus fánk, amit nem a kinézete miatt szeretnek. Mindenképpen próbáljátok ki! Hozzávalók - 4 főre 300 ml víz 100 g vaj 2 tk porcukor 1 csipet só 200 g liszt 3 db tojás olaj a sütéshez A beleforgatáshoz 2 ek porcukor 1 tk fahéj 2 ek kakaó Az ördögpirula nevű fánkho...
Ellenállhatatlan gyümölcsös máktorta 2023-01-31 20:26:41
Ellenállhatatlan gyümölcsös torta vaníliakrémmel és csokiöntettel. A krémbe fehér csoki is került. A recept időigényes, de érdemes kipróbálni! Szerencsére nem bonyolult, és szerintem kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak. Szerző: Karambola Alapanyagok Tészta 2x: 3 db tojásfehérje 3 ev. kanál...
Karácsonyi receptek 2017-12-12 10:23:28
Mogyorós habkarikák 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk. Csokoládés karácsonyfadísz 3 tojásf...
Édes gesztenyekrémleves 2017-10-25 16:46:06
Tejszínnel tálalva az igazi Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz. Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyé...
Csipkebogyólekvár 2017-10-11 13:45:27
Hozzávalók 4 kg csipkebogyó, 1 kg kristálycukor, üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát Elkészítés A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk. Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkav...
Ötletek a konyhába. 2017-06-05 14:07:53
A tökéletes spagetti 10 titka a főzéstől a tálalásig Török Zsuzsa Előfordult már veled, hogy szétfőtt vagy összeragadt a tészta? Ez többé nem történhet meg, ha megfogadod a következő tippeket. 1. Keress egy nagy fazekat, és engedj bele vizet max. a magassága 3/4-éig, hogy maradjon hely a megduzzadó tésztának. 10 dkg tésztához 1 l víz kell. Csak annyi tésztát főzz ki, ame...
Borsodó recept 2016-09-27 16:06:58
story Ha felnőtteknek (is) készítem az aranygaluskát, mindig adok mellé borsodót is. Az Anna malmi boldog időkben 1 kg lisztből, három kuglóf-formában sütött aranygaluskához fél liter borból készített borsodó és fél liter tejből készített vanília sodó dukált. A vanília sodót is hasonlóan egyszerűen készítettem: 2 egész tojás 1 csapott evőkanál liszttel, 12 dkg cukorral és egy...
tartósítószer nélkül savanyúság 2016-08-14 13:24:06
Az a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja...
uborka télire 2016-08-06 22:45:32
Érdemes nekiállni az egyik legkedveltebb savanyúság házi eltevésének, mert így a töredékéből az asztalra varázsolhatjuk a téli ételek népszerű kiegészítőjét, és nem kell megalkudnunk a bolti ízével, magunk állíthatjuk be az ecet-cukor arányt (ki a csemegésebb irányt, ki az ecetesebb ízt kedveli). Az u...
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl 2016-07-04 21:42:57
Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl Gyorsan elillannak a nyár csodái, érdemes belőlük a későbbi időre is eltenni. A fagyasztó feltalálása előtt a háziasszonyoknak egyetlen módszerük volt a téli hónapra is átmenteni a nyári gyümölcsök ízeit. Lekvárokban. A szezon kezdődik az eperrel, cseresznyével, meggyel, majd jön a sláger: a sárgabarack, a málna, majd a szilva. A té...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.