Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533152 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 190
Előző Következő
kenyérke és még 2022-11-23 16:53:00
Saját recept Fél élesztőt pici cukorral tejben felfuttatok. 54 dkg lisztet, 1,5 dkg sóval elkeverem, meglangyosítom mikróban. Gödröt csináltam a közepébe és beleöntöm az élesztős keveréket. Hagyom még picit futni az élesztőt, aztán elkeverem és annyi vizet öntök hozzá, hogy jó laza tészta legyen. Egy evőkanál étolaj- hogy puha legyen, -egy evőkanál ecet, hogy ne morzsálódjon!...
Mindennapi kenyerünk 2022-11-05 19:19:12
RECEPT 70 dkg lisztet, amilyen van otthon, (én nem egyfajtát használok), 4dl víz, 1 e.k. ecet ( 10%-os) ettől nem fog morzsálódni a kenyerünk és nem érződik ki, ne féljen tőle 1 e.k. olaj 1 csomag 7gr-os szárított por élesztő 8 g cukor 16 g só Ezeket ki dolgozom jól, egy nagyon finom állagú tészta lesz. Legalább 10 percig dagasztom. Majd 10 perc pihentetés után egy picit...
1 kg illatos, ropogós héjú kenyér, 3-4 perc munka, mindössze 2022-09-08 08:18:34
1 kg illatos, ropogós héjú kenyér, 3-4 perc munka, mindössze 225 forintért! Egy deka élesztő; Három és fél deci víz A fentieket alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk egy fél napig állni szobahőmérsékleten, fóliával letakarva. Nagy melegben viszont négy óra után tegyük be a fridzsiderbe, mert ellenkező esetben túlkelhet. A kenyérhez az alábbiakra lesz szükségünk: 50 dkg...
Kemencés kalács 2022-06-30 23:22:06
Hozzávalók Tésztához: 1500 g búzafinomliszt 75 g friss élesztő 850 ml tej 3 kk. só 9 ek. cukor 250 g vaj vagy ráma Töltelék: tejföl (a kinyújtott tésztát megkenni) töltelék ízlés szerint Tetejére: 1 nagy méretű tojás kenni Leírás Előkészítés: Kb. 100 ml langyos tejbe bemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk. cukrot, félretesszük. A lisztet átszitáljuk,...
Kovászos házikenyér recept 2018-05-03 14:30:53
Hozzávalók 8 főre » A kovászhoz : » 15 dkg búzaliszt (BL55) » 1 csapott mokkáskanál kristálycukor » 1 dl víz » 0.5 dkg élesztő (friss) » A tésztához : » 50 dkg búzaliszt (BL55) » 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított » 2 dkg élesztő (friss) » 3 dl víz Elkészítés: 1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem....
Knédli 2018-04-05 14:33:31
Recept: 25 dkg finomliszt 25 dkg rétesliszt 1 dl langyos tej 2 dkg élesztő 1 tojás 1,5 dl langyos víz 1 tk só 2 ek olaj Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom. Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tész...
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral 2018-01-31 23:33:22
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral Hozzávalók 25-30 db fánkhoz: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 5 dkg porcukor 5 dkg margarin 2 tojássárgája 1/2 dl rum csipet só 4 dl tej olaj a sütéshez sárgabaracklekvár a tálaláshoz Elkészítés: Én kenyérsütőgépben dagasztom meg a tésztát, de ezt megtehetjük kézzel is. Kézzel történ...
Erdélyi krumplis-magvas kenyér 2017-01-18 16:32:18
Erdélyi krumplis-magvas kenyér Angi76 Kenyérbe 1 kg búzaliszt (BL55) 50 g élesztő (friss) 500 ml víz 1 púpos kanál só 1 db burgonya (főtt, áttört) 1 db babérlevél (friss, vagy szárított) 1 csapott kanál szezámmag 1 csapott kanál lenmag 1 csapott kanál napraforgómag 100 ml víz Kenyér tetejére 1 kiskanál étolaj...
Kenyér 2017-01-14 09:59:31
Előkészítés, dagasztás (Írta Jenei Éva) Régen a gazdasszonyok este elkészítették a kovászt, hajnali kettőkor fölkeltek, begyúrták a tésztát, majd visszafeküdtek. Öt óra tájban átgyúrták, dagasztották, és elkezdték fűteni a kemencét. Majd szakajtóban kelesztették és reggelre kész volt a kenyér. Mi ennél azért kényelmesek vagyunk, délután 4-5 óra fele sütünk kenyeret. Ehhez regge...
Fánk gyűrű 2017-01-06 18:10:52
Hozzávalók: 2-3 dl meleg tej 3 dkg élesztő 5dkg porcukor 50 dkg liszt 5dkg olvasztott vaj 2 tojás sárgája késhegynyi só Elkészítése: Az élesztőt cukorral a tejben felfuttatom. A lisztet, a vajat, a tojás sárgáját, a késhegynyi sót egy tálba ki mérem, hozzá öntöm a felfutott élesztős...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.