Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4365297 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 270
Előző Következő
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek 2018-11-18 15:14:45
Hozzávalók 1 kg krumpli, 30-40 dkg liszt, só, olaj. Elkészítés A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szó...
Sajtos muffin 2018-07-24 14:48:42
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 1 teáskanál porcukor 1 teáskanál só 1 dl étolaj 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás 2 dl langyos tej Töltelék: 10 dkg puha vaj 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint só Tetejére: felvert tojás szezámmag Elkészítése: Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt fut...
sajtos muffin 2018-05-10 20:18:05
HOZZÁVALÓK 50 dkg liszt 1 teáskanál porcukor 1 teáskanál só 1 dl étolaj 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás 2 dl langyos tej Töltelék 10 dkg puha vaj 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint só Tetejére felvert tojás szezámmag ELKÉSZÍTÉSE Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros...
Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár 2018-04-23 16:17:21
Kis mennyiségből készítettem amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:) Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj. 🌼 Elkészítése: Krumplit megpucolta...
Tallóztam 2018-02-23 13:13:37
Finom, omlós sajtosrúd I. (élesztős változat) Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt Elkészítés módja: A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sár...
Sajtos-tejfölös rudacskák 2018-02-22 12:42:28
Nem tévedés, nincs benne se sütőpor, se élesztő. Ennek ellenére szépen megemelkedett sütéskor, és belül omlós, a tetején ropogós finomság lett belőle. Két nagy tepsit töltött meg. Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 csapott kk só 25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába) 30 dkg vaj/margarin 4 csapott ek tejföl 1 kisebb tojás a lekenéshez Elkészítése: A...
Finom, omlós sajtosrúd 2018-02-21 13:25:05
I. (élesztős változat) Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt Elkészítés módja: A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sárgáját, a tejfölös élesztőt, a sót. Mi...
Zelleres burgonyakrémleves diós-sajtos ropogóssal 2018-01-17 23:11:15
Zelleres burgonyakrémleves diós-sajtos ropogóssal Hozzávalók 80 dkg burgonya 15 dkg zeller gumó 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1,5 ek kacsazsír 2 db babérlevél 3 ek tejföl 1 mk őrölt kömény 2 ek pirított tökmag só bors A diós-sajtos ropogóshoz: 1 csomag vajas-leveles tészta 4 dkg...
Sajtos-szezámmagos rudacskák 2018-01-17 12:41:28
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 kis pohár tejföl, 25 dkg vaj. A hozzávalókat összegyúrjuk, és pár órára vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük. Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és derelye- vagy pizzavágóval ujjnyi vastag csíkokra metéljük. Tetejét lekenjük tojássárgájával, megsózzuk, aztán reszelt sajtot és szezámmagot teszünk rá. Tipp: A tetejét nem szüksége...
Szilveszteri menű másképp 2017-12-31 02:00:15
Szilveszteri menű másképp Az ünnep napoknak megvan a sajátos, bensőséges hangulata, ezt a hangulatot pedig az ünnepi ételekkel tehetjük fényesebbé. A magyar konyha ezer éves tapasztalatait felhasználva olyan ünnepi ételeket ajánlunk melyek magukban hordozzák a hagyományos konyha legfőbb vonásait, de jelen korunkhoz igazodnak. Ezek az ételek úgy hagyományosak és az évszázado...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2018 TVN.HU Kft.