H.Kohut Katalin: Sportszelet |
2018-09-27 15:26:31 |
H.Kohut Katalin: Sportszelet Nagyon finom, gyors sütemény azoknak, akiknek nincs idejük sütni. Íze bármikor változtatható aszerint, mi van éppen otthon. A vaj és a tej, darált keksz mindig az alapanyag, ezért érdemes beszerezni. Tehető bele vaniliacukor, kókusz, dió, mogyoró, őrölt fahéj, rum, vanilia aroma, házi likőr, kókuszdió, ananász, befőtt, lekvár, mandula. A most elkés... |
világ legkönnyebb süteménye, ha gyors finomságra vágyunk, cs |
2018-06-19 20:46:00 |
A legrövidebb idő alatt elkészíthető sütemény! Jegyezzétek fel ezt a receptet és készítsétek el a világ legfinomabb és süteményét. Bármilyen gyümölcs vagy erdei gyümölcs megfelelő ehhez a fantasztikusan puha és ínycsiklandó desszerthez. Hozzávalók: 200 g liszt, 100 g joghurt, 200 g cukor, 1 db tojás, 1 kiskanál sütőpor, 6 evőkanál vaj, 1 kiskanál vaníliaaroma, 100 g e... |
10+1 verhetetlen málnás desszert, amit ki kell próbálnod |
2018-06-08 17:11:05 |
10+1 verhetetlen málnás desszert, amit ki kell próbálnod Az eperszezon a nyár elején véget ér, de érik a másik nagy kedvencünk, a málna. A piros bogyós gyümölcsöt az eperhez hasonlóan nagyon sok desszerthez felhasználhatjuk. Remek alapanyag tiramisuhoz, sajttortához, de pillanatok alatt mennyei piskótát és pitét is varázsolhatunk egy tál málnából. ... |
Kakaó, az istenek eledele |
2018-03-22 01:14:22 |
Kakaó, az istenek eledele A kakaófa tudományos elnevezése - Theobroma cacao - pontosan megfelel a címben jelzettnek, amely görög theósz (isten) és broma (étel) szóösszetételből ered. Igaz ugyan, hogy Carl von Linné svéd botanikus csak a 18. században alakította ki kettős nevezéktanát, számos közkeletű vélekedéssel ellentétben ekkortól és neki köszönheti a trópusi fa jól... |
Királyok bora , borok királya : a tokaji aszú |
2017-09-17 16:37:49 |
A tokaji aszú igazi különlegesség , hazánkban is csak a tokaji borvidék egyedi klímája teszi lehetővé , hogy évről - évre elkészülhessen . A desszerthez ma is azzal a rengeteg munkát igénylő eljárással készül , amivel évszázadokkal ezelőtt . A régi történetek szerint Lorántffy Zsuzsanna udvari papja , Szepsi Laczkó Máté készítette először az 1600 - as évekbe... |
Erőleves |
2017-04-14 19:49:23 |
"Erőleves" reggelre: "Van egy barátnőm, aki szerelmes. Meggyőződéssel állítja, hogy kékebb az ég; megérintette a garázsa melletti orgonabokor illata, noha korábban figyelemre sem méltatta; Mozart zenéje könnyeket csal a szemébe. Egy szóval: az élete még sosem volt ilyen izgalmas. ,,Megfiatalodtam!" — kiáltja elragadtatottan. Be kell vallanom, a fickó túltesz a le... |
H.Kohut Katalin: Sportszelet |
2017-03-11 16:08:57 |
H.Kohut Katalin: Sportszelet Nagyon finom, gyors sütemény azoknak, akiknek nincs idejük sütni. Íze bármikor változtatható aszerint, mi van éppen otthon. A vaj és a tej, darált keksz mindig az alapanyag, ezért érdemes beszerezni. Tehető bele vaniliacukor, kókusz, dió, mogyoró, őrölt fahéj, rum, vanilia aroma, házi likőr, kókuszdió, ananász, befőtt, lekvár, mandula. A most elkés... |
Málna, te drága! |
2016-07-04 22:05:14 |
Málna, te drága! Boldogasszony csipkéjének is nevezik, és a német ,,Himbeer" név alapján himpér néven is ismert gyümölcsünk. Málna, te drága Hazánkban is őshonos, Európában a legészakibb területeken és Portugálián kívül mindenhol terem málna. Fehér, sárga, lila és fekete is létezik, a leggyakoribb a piros málnaszem. ... |
Terrorveszély Indiából nézve |
2016-04-09 16:11:38 |
Az utóbbi évtizedekben megszokhattuk, hogy a nyugati félteke a világ biztonságosabb oldala. Ebbe a komfortzónába hasított bele a szeptember 11-i merénylet. Akkor még nem sejtettük, hogy a mi Európánk is, a II. világháború után újra az aggodalom helyszínévé válhat. A párizsi és a brüsszeli merényletek új korszakot nyitottak Európában. A bizonytalan helyzet mindannyiunkat újr... |
Télűző édesség |
2016-01-30 00:01:21 |
........... Hozzávalók a brownie-hoz: 225 g vaj 20 dkg 80%-os ét csoki 60 g kakaópor 5 tojás 25 dkg kristály cukor 10 dkg liszt A vajat az ét csokival együtt vízgőz felett, felolvasztjuk, majd bele keverjük a kakaóport, és félretesszük hűlni. A szoba hőmérsékletű tojásokat a... |
|