Előző
Következő
|
2018. július 6., pénteki Napiszöveg |
2018-07-07 20:52:02 |
,,Akit szeret Jehova, azt megfegyelmezi" (Példabeszédek 3:12NWmert akit szeret Jehova, azt megfegyelmezi, mint apa a fiát, akiben örömét leli.). Szellemi paradicsomban érezhetjük magunkat, ahol Jehova folyama- tosan képez minket (Ézsaiás 64:8NW Most pedig, ó, Jehova, te vagy az Atyánk! Mi vagyunk az agyag, te pedig a fazekas, mindannyian kezed munkája vagy... |
Botos László : Pártatlanul a tények tükrében |
2014-06-03 19:51:24 |
Tudósaink, történészkutatóink egyöntetű megállapítása az, hogy valahol utat tévesztettünk történelmünk zavaros, zivataros időszakaiban. A kutatók és a hivatalos történészeink is keresik, kutatják az okokat, az időt, hogy ez a nemzettörés, amelyet úttévesztésnek neveznek, mikor és milyen körülmények között, és hol is történhetett? Az évszázadokat felölelő kutakodás nem t... |
Salátaöntetek vega módra |
2010-09-28 05:18:14 |
Salátaöntetek Olasz salátaöntet ½ csésze víz, ½ csésze olívaolaj, 1 ek. citromlé, ½ kk. só, 1 ek. bazsalikom, 1 ek. vöröshagymapor, 1 ek. élesztőpehely. Jól összemixeljük. Egy hétig eláll a hűtőben. Napraforgóöntet ½ csésze napraforgómag, 1 csésze viz, 1 kk. vöröshagymapor, 2 kk. citromlé, 1 ek. petrezselyem (csak a turmixolás végén szabad hozzá... |
Tavaszi saláta |
2010-09-27 20:42:59 |
Tavaszi saláta 1 fej saláta, 1-2 db uborka, 1 db sárgarépa, 1 db karalábé, 2 szál újhagyma, 1 cs. retek, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 db joghurt, só, olaj. A zöldségeket megmossuk. A salátát apróra tépjük, az uborkát, retket legyaluljuk, a répát, karalábét apróra lereszeljük, a hagymát daraboljuk. Kevés sóval, olajjal és a 2 csésze joghurttal leöntjük. A tetejét parad... |
Bácskai fogolypecsenye |
2010-08-30 17:51:37 |
Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejeskáposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vág... |
debreceni karaj ! |
2009-07-25 16:01:38 |
Debreceni disznókaraj Hozzávalók 6 személyre: 6 db 15 dkg-os disznókaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 12 dkg zsír, 12 dkg vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só. Az apróra vágott vöröshagymát felhevített zsíron üvegesre megfuttatjuk, és ráhelyezzük a megmosott, kiveregetett, megsózott karajszeleteket, és mindkét... |
Magyar Recepttár |
2009-07-10 17:49:01 |
DPG Recepttár 271. Barangolás Nagy-Magyarországon Tartalomjegyzék DPG Recepttár 271. 1 Barangolás Nagy-Magyarországon 1 Tartalomjegyzék 2 Receptek 16 Al-dunai halászlé 16 Al-dunai halleves 16 Alfalusi paszulyleves 16 Alföldi batyu 16 Alföldi bárányhús 16 Alföldi burgonyapogácsa... |
Sertéspörkölt |
2006-09-19 10:54:15 |
Sertéspörkölt Hozzávalók: 60-80 deka sertéslapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 deci para-dicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír. A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel feleresztj... |
Előző
Következő
|
|