A lila hagyma csökkenti a vérnyomást |
2024-03-22 22:39:49 |
A lila hagyma csökkenti a diasztolés és a szisztolés vérnyomást is A vöröshagymát és a fokhagymát minden magyar háztartásban, konyhában megtalálhatjuk, hiszen rendszeres főszereplői a magyar ételeknek. Azonban a lila hagyma kicsit háttérbe szorul, pedig ennek a típusú... |
Csirke Sztroganov módra |
2024-02-20 09:13:43 |
Hozzávalók: 40 dkg csirkecombfilé 30 dkg gomba 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 teáskanál paradicsompüré 1 dl fehérbor 2 dl tejföl 2 dl tejszín kevés olaj só, bors Elkészítés: A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, vagy ha kisebbek, negyedeljük. A csirkecombfiléket lebőrözzük és a húst felcsíkozzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámoz... |
A póréhagyma egészségügyi előnyei |
2022-12-30 21:01:50 |
Az egyik legegészségesebb zöldség, de ahhoz, hogy megőrizze a magas tápanyagtartalmát, nem szabad túl sok sokáig főzni, ügyeljünk rá, hogy csak éppen roppanósan puhára pároljuk. A póréhagyma, a vitaminok és az ásványi anyagok A póréhagyma rendkívül sok tápanyagot és nagyon sok béta-karotint tartalmaz, amelynek kitüntetett szerepe van az egészséges látás biztosításában, az A-vi... |
Ötletek és tippek a háztartásban V. |
2015-04-21 12:35:36 |
"Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!" -Kínai közmondás- 201,Margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nélkül. 202,Rántott hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk egy kevés olajat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a "bundája" idő előtt leváljon, elősegítjü... |
Haznos tanács a háztartásban |
2013-03-04 10:24:50 |
Hozzávalók: 1dl vízhez 2 evőkanál zselatin 1 ételfesték 1 üvegcse illó olaj bébiételes üveg Elkészítése: A zselatint felfőzzük a vízzel, kicsit lehűtjük. Belekavarjuk a festéket és az illó olajat és beletöltjük az üvegbe. Ha teljesen kihűlt, a hűtőbe téve megdermesztjük. Nem biztosít erős, intenzív illatot, de folyamatosan kellemesen illatosít. Kreativitásunkon múlik c... |
Ötletek tippek a háztartásban 5. |
2012-12-29 14:59:57 |
"Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!" -Kínai közmondás- Oszd meg te is hozzászólásoddal ötleteidet! 201,Margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nélkül. 202,Rántott hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk egy kevés olajat. Ezzel megakadályoz... |
Töltött húsbatyu... |
2011-02-01 17:37:32 |
Töltött húsbatyu... Hozzávalók: * 10 szelet pulykamell * 20 dkg gomba * 5 evőkanál olívaolaj * 3 fej vöröshagyma * majoránna * kakukkfű * só * bors A hússzeleteket klopfold ki óvatosan, majd ízlésed szerint sózd, borsozd. Egy fej felaprított hagymát az olajon dinsztelj meg, szórd rá az apróra vágott gombakockákat, és párold puhára... |
Paradicsomos babsaláta |
2010-01-19 14:38:01 |
Babérleveles, sós, kakukkfüves, borsikafüves vízben főzd puhára a vörös vagy tarkababot. Szűrd le. Olajon dinsztelj felkockázott vöröshagymát. Adj hozzá fokhagymát, zúzva. Tedd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd só, bors, kakukkfű, borsikafű, oregánó, chili, cukor, kicsi borecet (elhagyható). Keverd bele a babot, főzd pár percig. (Adhatsz hozzá cserkészkolbász kariká... |
Röszti |
2010-01-17 16:23:36 |
Hozzávalók: 80 dkg lisztes burgonya (pl. ella) 1 fej vöröshagyma 1 kiskanál + 4 evőkanál olaj (vagy zsír) fél teáskanálnyi só Héjában főzd meg a krumplit, és amikor kihűlt, nagy lyukú reszelőn gyaluld szálasra. Egy fej felaprított hagymát egy kiskanál olajon dinsztelj meg. Tedd bele a krumplit is, fűszerezd sóval, borssal, és időnként forgasd össze. A krumplimassz... |
Recept |
2010-01-09 16:17:47 |
Gombaleves-Székhelyi József előétele Hozzávalók: gomba /vargánya, róka, csiperke/ gomba leveszöldség hagyma fokhagyma petrezselyem só bors pici cuko, pirospaprika /szegedi, nemes őrölt/ házi füstölt szalonna kevés házi kolbászkarika kevés liszt, két tojás a nokedlihez pici víz tejföl a habaráshoz sólethez használt füstölt lé A megtisztított zöldséget, hagymát... |
|