őszi teendők házon kívül |
2018-09-14 14:40:37 |
Ellenőrizzük az ajtókat és az ablakokat: jól záródnak? Jó a szigetelés? Ha nem megfelelő az állapotuk, gondoskodni kell a javításukról. A fagyok beállta előtt szárítsuk ki és tegyük el a kerti tömlőt, ügyeljünk arra, hogy a kerti csap ne fagyjon be. Tájékozódjunk arról, mikor végeznek kéményellenőrzést a lakóterületünkön. (Általában értesítőt küldenek) Takarítsuk össze a... |
Szép gondolatok... |
2016-11-01 21:30:57 |
"Néha szükségünk van a nagytakarításra. Nem csak a fizikális értelemben vett lomtalanításra, mikor dobozoljuk likvidálni kívánt, nem használatos holmijainkat. Néha bizony el kell döntenünk, hogy mi az, mi életünkben szükségtelenné vált, és meg kell váljunk tőle. Gondolatban felcímkézzük a magunk kis dobozait, 'marad' vagy 'mennie kell' feliratokkal. Rajtad múlik, hogy melyek... |
Piszke, piszke, ribiszke |
2016-07-04 22:15:30 |
Piszke, piszke, ribiszke Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekesebbet is a ribizliről. Összefoglaló... Ribizli Júniusban hozza gyümölcsét a másfél méter magasságú ribizlicserje, mely Nyugat-Európában őshonos, a Kárpát-medencétől keletre nem terjedt el. Belgiumban és Franciaországban az... |
Piszke, piszke, ribiszke |
2015-06-24 22:27:58 |
Piszke, piszke, ribiszke Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekessebbet is a ribizliről. Összefoglaló... Ribizli Júniusban hozza gyümölcsét a másfél méter magasságú ribizlicserje, mely Nyugat-Európában őshonos, a Kárpát-medencétől keletre nem terjedt el. Belgiumban és Franciaországban a... |
Egészséges fagylalt |
2014-10-26 10:10:12 |
Az élelmiszeripar fejlődésének egyik leglátványosabb területe a fagylalt gyártása. A kenyérhez hasonlóan, a fagyi is ma már rengeteg komponensből áll. A társadalom által negatívan megítélt komponenseket másra cserélik. Így például a cukor helyett kukoricaszirup terjedt el (invertcukor, fruktóz szirup, glükóz szirup), mely hosszútávon egészségileg rosszabb mint a cukor, de min... |
Piszke, piszke, ribiszke |
2014-07-11 23:05:03 |
Piszke, piszke, ribiszke Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekessebbet is a ribizliről. Összefoglaló... Ribizli Júniusban hozza gyümölcsét a másfél méter magasságú ribizlicserje, mely Nyugat-Európában őshonos, a Kárpát-medencétől keletre nem terjedt el. Belgiumban és Franciaországban a... |
Bababarát banán golyók. |
2014-01-11 14:17:41 |
Hozzávalók: 2 banán, 15 dkg zabpehely, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, dinnye, szilva, sütő csoki). Hempergetéshez: kókusz, jó minőségű kakaó. A zabpelyhet kávédarálóban összecsapatjuk. Nem kell liszt finomságúra, de mindenképpen apró darabos legyen. Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. A banánokat villával összetörjük. A fentieket összekeverjük, és hagy... |
Cookie, az amerikai keksz |
2011-12-02 18:56:03 |
Cookie, az amerikai keksz A kekszek hétköznapjaink megédesítői. Apró figyelmességek, ropogós falatkák, amik derűsebbé teszik napjainkat. Az amerikaiak kedvelt süteménye, a cookie tökéletes egy kávé vagy kakaó mellé uzsonnára. A biscuit, azaz keksz kifejezés egészen a rómaiakig vezethető vissza, akik a harcba küldött legionáriusaik számára csomagoltak hadi ellátmány gyanánt k... |
Piszke, piszke, ribiszke |
2011-07-20 21:15:26 |
GYÜMÖLCS Piszke, piszke, ribiszke Jókai Mórról az a hír járta, hogy csak a kimagozott ribizlidzsemet volt hajlandó elfogyasztani. De tudunk ennél érdekesebbet is a ribizliről. Összefoglaló... Ribizli Júniusban hozza gyümölcsét a másfél méter magasságú ribizlicserje, mely Nyugat-Európában őshonos, a Kárpát-medencétől keletre nem terjedt el. Belgiumban és Franciaország... |
A kókusz csókja |
2011-02-23 17:44:39 |
A kókusz csókja A maradék tojásfehérjék eltüntetésének egyik remek módja a kókuszcsók sütése. Egyszerű, gyors és ízletes, ráadásul tej sincs benne, így a tejallergiás unokaöcsim is bátran ehet belőle. Jobban mondva bátran megeheti az egészet! Aki gyakran süt, az előbb-utóbb szembesül a problémával: a sütemények jó részéhez (kivéve például a piskótákat) csak a tojások sárgáj... |
|