Konyhai kisokos |
2018-07-31 14:15:06 |
Konyhai kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se t... |
Grillezett kukorica írós öntettel |
2017-08-24 22:02:51 |
Grillezett kukorica írós öntettel Hozzávalók 6 cső csemegekukorica olívaolaj a kenéshez A dresszinghez: 1 gerezd fokhagyma 1 dl író 2 ek tejföl 2 ek majonéz 2,5 ek citromlé 1 ek fehérborecet só bors petrezselyem Elkészítés Az öntethez a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk. Az írót összekeverj... |
Epres-sajtos zöldsaláta |
2017-05-16 23:41:35 |
Epres-sajtos zöldsaláta Hozzávalók 40 dkg eper 10 dkg bébispenót 1 marék rukkola 4 ek olívaolaj 2 ek citromlé só frissen őrölt bors 20 dkg kecskesajt 1 marék dióbél balzsamecet (elhagyható) Elkészítés A megmosott epret kicsumázzuk, és leitatjuk róla a vizet. A leszárazott spenótot, valamint a rukkolát megmos... |
Gránátalmás krumplisaláta |
2017-01-05 23:52:49 |
Gránátalmás krumplisaláta Hozzávalók 1,2 kg apró szemű burgonya 2 tk római kömény 6 fej lila hagyma 10 dkg friss gránátalmamag 1,5 dkg friss mentalevél A dresszinghez 1-2 szál sáfrány 1/4 csésze olívaolaj 1/2 csésze majonéz 1/2 db citrom leve tengeri só őrölt fekete bors Elkészítés A burgonyát a sz... |
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák |
2016-09-13 12:49:26 |
Konyhai - háztartási kisokos Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik. Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastags... |
Nyárs joghurtmártással |
2016-07-26 22:53:55 |
Nyárs joghurtmártással Hozzávalók 20 dkg sertéshús (comb vagy lapocka) 20 dkg csirkemell 1 ek grill fűszerkeverék 4 ek olaj 1 csipet morzsolt kakukkfű 1 fej vöröshagyma 1 db piros kaliforniai paprika 1 db sárga paprika 1 db kisebb cukkini 10 dkg gomba őrölt fekete bors só kakukkfűág a díszítéshez A dress... |
Csicseriborsó-fasírt almás zellersalátával |
2016-05-27 23:52:26 |
Csicseriborsó-fasírt almás zellersalátával Hozzávalók A salátához: 6 db reszelt alma 1 db reszelt zellergumó 5 db reszelt sárgarépa 1 db jégcsapretek 1/2 db citrom kifacsart leve A dresszinghez: 2 db tojássárgája 3 dl olívaolaj 2 dl rizstejszín porított nádcukor őrölt mustármag őrölt fehér bors citromlé... |
Saláta vacsora |
2015-06-29 07:59:20 |
Hozzávalók: kb. 15-20 dkg aprított salátalevél (pl. jégsaláta), 1/2 cékla vékonyra csíkozva, 4 db paradicsom, 20 dkg párolt zöld spárga; az omletthez: 4 egész tojás, 1/2 dl tej, 2-3 medvehagyma vagy snidling finomra vágva, 2 dkg vaj, só, frissen őrölt bors; az öntethez: 2 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj, 1 teáskanál jó minőségű mustár, nagy csipet só... |
Datolyás-parmezános édesköménysaláta |
2014-12-26 00:34:40 |
Datolyás-parmezános édesköménysaláta Hozzávalók: 1 fej édeskömény, félbevágva, majd vékonyan felszeletelve 3 zellerszár, vékonyan hosszában felvágva 1/2 citrom leve 1 marék friss petrezselyemlevél 3 evőkanál tökmag, pirítva 1 marék dió, pirítva 10 dkg parmezánsajt, julienre vágva 10 szem datolya, hosszában negyedelve 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál tökmagolaj 1 ev... |
Spárgázzunk! 7 db-receptel |
2014-04-30 14:12:13 |
A spárga az egyik legértékesebb zöldségfélénk. Étkezésre a föld alatti megvastagodott csíraszerű hajtásait használjuk, innen ered a kevésbé ismert magyar elnevezései is, a csírág. Népiesen nyúlárnyéknak is hívják, a kihajtott zöld lombozata alatt megbúvó vadnyulak miatt. A spárgát az emberiség évezredek óta fogyasztja és néhány évszázad óta termeszti is. Mégis, a mai napig a k... |
|