Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533144 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 292
Előző Következő
Szőlőlekvár készítése 2019-11-06 21:24:36
Készíts Izabella szőlőből lekvárt tartósítószer nélkül! Hozzávalók: 2 kg Izabella szőlő Elkészítés: A leszemezett szőlőt krumplinyomóval áttörjük, lábasba rakjuk, és lassan elkezdjük főzni. Főzéstől számított kb. 50 perc után átpasszírozzuk egy szűrőn a lekváralapot, hogy a héjtól és magtól megszabaduljunk. A tiszta szőlőlekvárt újra felforraljuk és literenként...
Fenyőszirup köhögésre 2019-05-14 14:34:15
Fenyőszirup köhögésre A fenyőszirupot friss fenyőrügyből, a fenyőágak végén tavasszal megjelenő...
PAPRIKA-KRÉM variációk 2017-10-18 11:52:58
Még kapható paprika, paradicsom a piacokon. Ízletes ételeket varázsolhatunk az asztalra a téli hidegben. Levesekbe, mártásokhoz, főzelékbe, de még vajas kenyérre kenve is finom. PAPRIKAKRÉM 1. Hozzávalók: paradicsompaprika, vöröshagyma, paradicsom, fokhagyma, olaj, só, ecet Elkészítése: 25 darab nagyobb paradicsom paprikát, 2 db közepes nagyságú vöröshagymát, 2 db nagyobb...
Csipkebogyólekvár 2017-10-11 13:45:27
Hozzávalók 4 kg csipkebogyó, 1 kg kristálycukor, üvegenként 1 késhegynyi nátrium-benzoát Elkészítés A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk. Egy nagy fazékba feltesszük főni megtisztított bogyókat és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Lassú tűznél, lángelosztóval forrástól számítva egy órán keresztül főzzük. Gyakran megkav...
Bodzabogyó lekvár 2017-08-08 08:57:37
Hozzávalók: 1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve) löttyintésnyi (házi) vanília esszencia cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint lekvárzselésítő (pektin) pár csepp frissen facsart citromlé sterilizált lekváros üvegek Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem a szárról, megmosom és főzöm 8-...
Így készíts házi szörpöt pofonegyszerűen 2017-07-04 14:03:23
Így készíts házi szörpöt pofonegyszerűen: főzve, hidegen, tartósítószer nélkül! Tartsd be az alapszabályokat, és ha jól csinálod, lefőzhetetlen leszel a befőzésben! A lekvárok és dzsemek mellett szörpöket is készíthetsz házilag, amelyek sokkal finomabbak lesznek, mint a bolti változatuk! A siker garanciája a makulátlan tisztaság Módszeresen tisztítsd meg a befőzéshez...
Aranyosi Ervin:A negyedik fióka kalandja 2017-07-02 17:18:15
Aranyosi Ervin: A negyedik fióka kalandja Négyeske a negyedik volt, ki nehezen született, kikeléskor úgy kifáradt, tartott némi szünetet. Ám kiszáradt a tojáshéj, és a meleg egyre nőtt, a mamának melege lett, s “nem volt dunsztban a befőtt"! Aztán j...
Hungarikum 2017-06-21 14:07:09
Az eddigi hungarikumok a) Agrár- és élelmiszergazdaság 1. Pálinka 2. Törkölypálinka 3. Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász 4. Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú 5. Hízott libából előállított termékek 6. Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász 7. Szikvíz 8. Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény 9. PICK Téliszalámi 10. Magyar akác 11. Magyar akácméz...
Aranyosi Ervin: A negyedik fióka kalandja 2017-06-10 08:01:47
Négyeske a negyedik volt, ki nehezen született, kikeléskor úgy kifáradt, tartott némi szünetet. Ám kiszáradt a tojáshéj, és a meleg egyre nőtt, a mamának melege lett, s nem volt dunsztban a befőtt! Aztán jött egy földi angyal, ki a gólyát ismeri,, kiben ott a lélekjóság, s a szíve is emberi. Segített hát Négyeskének, s lám a picurka kikelt, s falatozott tele csőrrel, ha már...
Ananászos cukkinidzsem 2017-03-07 14:44:21
hozzávalók / 10 adag 1.2 kg cukkini 340 g ananászkonzerv 1 citromból nyert citromlé 1 csomag vaníliás cukor 35 dkg cukor 1 csomag dzsemfix (3:1-ben) elkészítés A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefac...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.