Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533521 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 44
Előző Következő
Kardamomos cukkini lekvár Itt az eltevések ideje. Kis ad 2018-08-08 11:33:11
Kardamomos cukkini lekvár Itt az eltevések ideje. Kis adagban különlegesebb lekvárokat is ki szoktam próbálni. Ez a cukkinilekvár nagyon bejött, elnyerte a tetszésünket. Aki nem tudja, nem mondja meg miből is van :) Hozzávalók: 1 kg cukkini, 40 dkg cukor, 2 citrom, 1 tasak 2:1 dzsemfix, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt kardamom Elkészítése: A cukkinit megtiszt...
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! 2018-06-27 23:56:10
3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel! Beértek a hazai bokrokon a kellemesen savanykás piros, fekete és fehér bogyók. Szemezgesd le a vitamindús ribizlifürtöket, vagy használd fel egészben! Dekorálj vele édességeket! A ribizli jól mutat süteményen, tortán, pudingon , pohárkrémen vagy fagylaltkehely és parfé tetején. A friss fürtöt szűrőkanálban tartsd...
Tallóztam 2018-06-22 12:25:22
Meggyet,lecsumázzuk,kiválogatjuk,megmossuk,kimagozzuk. Zománcos edénybe rakjuk, teszünk bele ,sót,cukrot,ízlés szerint.Minden édesbe,sót,minden sósba cukrot teszünk,nagymamámtól tanultam,jobban kihozza az ízeket!Rum aromával, nátrium benzoáttal össze keverjük,Letakarjuk ,időközönként megkavarjuk.24 óra múlva, üvegekbe rakjuk,majd a spájzba a polcra a helyére! Nem kell dunsztolni,n...
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí 2017-10-25 16:57:06
Sűrű, édes almavaj fahéjjal és szegfűszeggel - Kenyérre, húsokhoz és sütibe is szuper Az elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűn...
bodza 2016-05-30 12:44:20
Egész Európában elterjedt, 3-10 m magasra megnövő terebélyes növény, fűszer- és gyógynövényként egyaránt felhasználható. Gyakorisága annak köszönhető, hogy kitűnően alkalmazkodott az emberi beavatkozások peremein kialakuló másodlagos élőhelyek feltételeihez. Ma már csak találgathatjuk, mi is leh...
Zöld dió lekvár 2015-07-06 16:46:08
Zöld dió lekvár Egy kedves olvasóm küldte el nekem ezt a száz éves, dédnagymamától örökölt zölddió-lekvár receptet. Épp aktuális elkészíteni, próbáljátok ki, igazi különlegesség. Fogadjátok szeretettel: Küldök egy 100 éves zöld dió lekvár receptet még a dédanyámtól, és a mai napig az édesanyám minden évbe elkészíti. A karácsonyi puncstortába ez kell a dinnyehéj befőttel...
Bodzaszörp változatok 2015-05-14 09:56:28
Hozzávalók: tiszta helyen gyűjtött bodzavirág 1 citrom 1 kg kristálycukor 1 l víz 1 nagy befőttesüveg A bodzavirágot kirázogatjuk, hogy ne maradjon benne bogár, hangya. A száráról levágjuk ollóval a virágokat és megtöltjük vele az üveget. A karikára vágott citromot is közé rakjuk. A vízből és cukorból szirupot főzünk, kihűtjük, feltöltjük vele a virággal teli üveget...
A CSÍPŐS PAPRIKA 10 TERÁPIÁS TULAJDONSÁGA 2014-10-04 05:02:41
A CSÍPŐS PAPRIKA 10 TERÁPIÁS TULAJDONSÁGA ( + Csípős paprika télire, recept ) A csípős paprika számos jótékony hatással rendelkezik az egészségre nézve. Csípős és fűszeres, elűzi a fájdalmat, serkentőleg hat a különböző élettani funkciókra és védi azokat. Az európai népi gyógyászatban vis...
Csalamádé egyszerűen 2014-08-14 22:49:03
Csalamádé Megtisztítottam és hajszálvékonyra felszeleteltem: 2 kg fehér paprikát 2 kg fehér fejeskáposztát 2 kg apró uborkát 1,5 kg vöröshagymát és 1,5 kg sárgarépát. A paprikát, káposztát és hagymát késsel vágtam vékonyra; az uborkát és sárgarépát pedig uborkagyaluval készítettem elő. A zöldségkeveréket leöntöttem : 12 dkg só 45 dkg porcukor 3 dl 20%-os ételecet...
Dinnyehéj 2014-08-13 09:03:22
Dinnyehéj dulcsáca Hozzávalók Egy 8 - 9 kg-os görögdinnye héja 3 liter víz 2 dl 10% ecet Sziruphoz: Annyi cukor, amennyi az átnyomott, megfőzött dinnye héja 1 kg cukorhoz 5 dl víz Még tegyünk hozzá: citrom héját és levét narancs héját és levét vaníliarúd kikapart belsejét vagy ennek hiányában a főzés végén vanília aromát 1 cs. Dr. Oe...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.