Előző
Következő
|
Eper-dzsem tartósító nélkül |
2018-05-09 14:11:01 |
Hozzávalók: 3 kg apróbb szemű, édes, érett eper 1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk) 10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg Elkészítés: Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző konyharuhával letakarva 24 órát állni hagyjuk. Ezután... |
Eperdzsem tartósítószer nélkül |
2016-05-21 21:41:41 |
Eperdzsem tartósítószer nélkül Hozzávalók: 3 kg apróbb szemű, édes, érett eper 1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk) 10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg Elkészítés: Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző ko... |
Eperdzsem tartósítószer nélkül |
2015-06-19 22:06:30 |
Eperdzsem tartósítószer nélkül Hozzávalók: 3 kg apróbb szemű, édes, érett eper 1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk) 10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg Elkészítés: Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző ko... |
Őszi életképek |
2012-09-22 08:57:15 |
Farkas Paor Anna Őszi életképek Sárguló fa levél, borongós őszi szél. Hervadó virágok, reggeli fagyok. Deres fűszálak, csupasz fa ágak. Beérő gyümölcsök, szőlőt szüretelők. Roskadozó piacok, ügyes házi asszonyok. Dunsztolók - spájzolók, télre gondolók. Későn kelő Nap, foga harap. Rövidebb nappalok, sötétebb hajnalok. Arany színű levelek, búcsút intenek. 2012.... |
Eperdzsem tartósítószer nélkül |
2012-05-30 20:20:30 |
Eperdzsem tartósítószer nélkül Hozzávalók: 3 kg apróbb szemű, édes, érett eper 1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk) 10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg Elkészítés: Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző konyharuhával leta... |
A meggy és a cseresznye után a |
2011-06-17 19:29:42 |
A meggy és a cseresznye után a barack megy az üvegbe 2011. június 17. Békés megye | Megkezdődött a befőzési szezon. Egy ecsegfalvi és egy szarvasi háziasszony konyhájába kopogtattunk be, hogy megnézzük, ők miként teszik el a télirevalót. Sokan már üvegekbe tették a cseresznyét és a meggyet, nemsokára a barack következik. Amikor Ecsegfalván Takács Lászlóék otthonába betoppa... |
Előző
Következő
|
|